Un correllengua en favor del bretó

VilaWeb
Redacció
24.05.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Mil cinc-cents quilòmetres entre Montroulez i Groñvel, del 24 al 31 de maig. Són les dades bàsiques de la Redadeg, la cursa popular de relleus en defensa de la llengua bretona que des del 2008 recorre, cada dos anys, tota la geografia de la Bretanya. Inspirada en la Korrika basca i el Correllengua català, Ar Redadeg (‘la cursa’, en bretó) simbolitza la transmissió de la llengua bretona a través de les generacions i els territoris i recull fons per a projectes en favor de l’ús social d’aquesta llengua celta.

Aquest esdeveniment esportiu, cultural, popular i solidari, que passa pels cinc departaments bretons i s’aturarà en més de tres-cents municipis, és encapçalat per un testimoni, símbol de la llengua bretona, que transporta de mà en mà un missatge secret que no es llegeix fins el final.

Des de la primera edició, el 2008, a la Redaeg participen més de deu mil persones cada any amb un eminent caràcter festiu, però també reivindicatiu: la cursa recorre tot el país, de dia i de nit, per simbolitzar la transmissió d’una llengua viva, craativa i dinàmica a través de les generacions i els territoris. Els quilòmetres es venen a un preu simbòlic per a secundar projectes en favor del bretó.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any