Quina Europa vols?

  • L'organitzen Deba-t.org i SexyEurope, dues iniciatives de joves apassionats per la política · A la UPF, amb els candidats dels partits catalans a les europees

VilaWeb
Redacció
06.05.2014 - 22:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Quina Europa vols? Atreveix-te a decidir’. Amb aquest títol i l’etiqueta #EP2014, s’ha organitzat un dels primers grans debats entre els candidats dels partits catalans a les eleccions europees. Se n’han encarregat Deba-t.org i SexyEurope, dues iniciatives juvenils nascudes a Barcelona i dedicades a promoure el debat polític.

Al campus de Ciutadella de la UPF, a partir de les 11.00, el debat comptarà amb la presència de Ramon Tremosa (CIU), Ernest Maragall (ERC), Esther Niubó (PSC), Ernest Urtasun (ICV) i Andrea Levy (PP). El debat serà moderat per Gina Giró, estudiant de la UPF i vice-presidenta de Deba-t.org.

El debat vol acostar les eleccions europees als joves, un dels col·lectius que viu el futur amb més incertesa. A més, vol posar de manifest la importància d’aquestes eleccions, també per als joves, en una Europa que segons els sondatges continua creant desafecció però que en canvi, aquests darrers anys, ha guanyat competències. I, encara, aquestes seran les primeres eleccions europees en què els eurodiputats elegits hauran d’escollir el primer president de la Comissió Europea, òrgan executiu i que té la iniciativa legislativa.

De fet, d’idees per a posar en relleu la importància d’aquests comicis i la participació dels joves n’hi ha moltes, com ara aquest vídeo de la League of Young Voters d’Europa:


Un debat també en clau catalana

Per una altra banda, els organitzadors del debat també posaran l’accent en l’òptica catalana d’aquestes eleccions. Els partits sobiranistes catalans han fet una crida a la participació per a mostrar a Europa l’europeisme del poble català, d’una banda, i la voluntat de votar, d’una altra. Aquests comicis també es preveuen com una primera oportunitat per a mesurar forces. Segons els sondatges, CiU i ERC pugnaran per ser el partit més votat, Iniciativa podria pujar en percentatge de vots i tant el PSC –que podria passar del primer lloc al tercer– com el PP, poden baixar significativament en vots, segons que apuntava l’últim estudi del CEO.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any