El poeta i assagista Jaume Pérez Montaner guanya el premi Jaume Fuster

  • Rep el guardó en reconeixement de la seva trajectòria, la repercussió i la divulgació que ha tingut la seva obra

VilaWeb
ACN
07.05.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els membres de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana van decidir ahir d’atorgar el XIV premi Jaume Fuster al poeta, assagista i professor de llengua Jaume Pérez Montaner. Ja havia estat guardonat amb premis com el Vicent Andrés Estellés o l’Ausiàs March de poesia i, alhora, havia escrit assaigs sobre les obres de Joan Fuster, Joan Brossa, Vicent Andrés Estellés i Ausiàs Marc. Pérez Montaner va mostrar-se honorat per aquest reconeixement.

Després de rebre el premi, Pérez va agrair-lo a tots els escriptors de l’AELC i va afegir: ‘Tot i que intueixo que molts dels que m’han votat són valencians, em consta que hi ha escriptors tant de les Balears com de Catalunya que també m’han donat el seu suport i és per això que encara sóc més feliç.’  

‘El premi –va dir– significa un estímul molt gran per continuar escrivint poesia.’ Darrerament, Pérez Montaner ha escrit dues obres: ‘Geografies de l’oblit’ (2013), una antologia de la seva poesia però amb peces inèdites, i ‘La casa buida’ (2014), que ha estat reconeguda amb el premi Vicent Andrés Estellés.

Estellés és, justament, un dels seus referents en la poesia, al costa d’uns altres autors catalans com ara Joan Fuster, Ausiàs Marc o Ramon Llull. També és admirador de la literatura llatinoamericana de Neruda, César Vallejo, Octavio Paz i per la poesia anglesa d’Eliot o Stevens.

Finalment, Jaume Pérez va destacar que el premi era un reconeixement per a la poesia, una branca de la literatura que, fins i tot entre els qui escriuen, continua essent minoritària.

Anteriorment, havien guanyat el premi Isabel-Clara Simó (2013), Josep Vallverdú (2012), Emili Teixidor (2011), Màrius Sampere (2010), Maria Barbal (2009), Montserrat Abelló (2008), Joan-Francesc Mira (2007), Feliu Formosa (2006), Carme Riera (2005), Maria Antònia Oliver (2004), Jaume Cabré (2003), Quim Monzó (2002) i Jesús Moncada (2001).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any