La CCMA crearà un portal per a facilitar l’accés a continguts audiovisuals en totes les variants del català

  • Brauli Duart preveu de posar-lo en marxa el 25 d'abril, data de la batalla d'Almansa del 1707

VilaWeb
ACN
12.04.2014 - 09:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la CCMA, Brauli Duart, ha anunciat que la Corporació treballa per posar en marxa un portal web que faciliti l’accés als continguts audiovisuals en totes les variants de la llengua catalana. L’objectiu, ha explicat, és ajudar ‘que tot el que es fa en format audiovisual en tots els territoris on es parla la mateixa llengua sigui a l’abast de tots els ciutadans de cadascun dels territoris’. Duart, que ha fet l’anunci a la comissió de control de l’actuació de la CCMA, preveu de posar en marxa el portal el 25 d’abril en ocasió del dia que va tenir lloc la batalla d’Almansa, el 1707.

Duart ha remarcat que en aquests moments ‘TV3 i Catalunya Ràdio arriben a tots els territoris on es comparteix llengua, excepte al País Valencià per raons que tothom sap’. Tot i això, ha dit que volen anar una mica més lluny i aprofitar les noves tecnologies per a crear un portal web. En aquest context ha indicat que el portal ‘agregarà tots aquests continguts amb informació, cultura, esport, música, informacions relacionades amb els nens, l’economia i l’entreteniment’.

El ‘mal d’Almansa’

També ha apuntat que el projecte té un punt simbòlic perquè la xarxa ‘no depèn ni de lleis ni autoritzacions’. Per això ha explicat que es treballa ‘amb la voluntat que el portal vegi la llum el 25 d’abril’. El 25 d’abril de 1707, ha recordat, va tenir lloc la batalla d’Almansa: ‘Esperem que el portal on s’agermanaran els continguts audiovisuals que hi ha en les variants de la llengua comuna sigui un pas més en la línia de superar aquell mal que va venir d’Almansa.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any