El TSJC suspèn temporalment l’ordre d’un 25% d’hores en espanyol en un dels centres

  • Es tracta del centre Sant Bonaventura dels Franciscans de Vilanova i la Geltrú

VilaWeb
Redacció – ACN
03.04.2014 - 12:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès temporalment l’obligació de fer un 25% de classes en espanyol en una de les cinc escoles afectades per la sentència, cocnretament a l’escola Sant Bonaventura Franciscans de Vilanova i la Geltrú. Així ho ha comunicat el tribunal a la Fundació Escola Cristiana de Catalunya. 

El portaveu de la fundació, Carles Armengol, ha explicat a Catalunya Ràdio que la decisió era només temporal, mentre el tribunal espera que es resolguin els recursos presentats pels centres i les associacions de pares. ‘Això és tan sols una part del procés. De fet, nosaltres ja interpretàvem que era així, é sa dir, que quedava suspès el requeriment que feia el tribunal però que ens ho confirmin sempre és una major tranquil·litat per als centres.’ Mentrestant, el requeriment de fer un 25% d’hores en espanyol queda suspès de manera indefinida. 

La Fundació Escola Crisitiana, a la qual pertanyen quatre dels cinc centres afectats per la sentència, confia que el TSJC es pronunciï en el mateix sentit en relació als altres recursos de les escoles.  

l passat 20 de març, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) va anunciar que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) havia admès la petició dels cinc centres afectats per les interlocutòries que els obligaven a impartir un 25% de les hores lectives en castellà a personar-se en la causa. Així, a mesura que el TSJC va anar responent les sol·licituds de personació, les escoles i les seves respectives AMPA van anar presentant els recursos.

Els centres consideraven que la decisió del TSJC els afecta directament i tenien el dret de defensar-se. Per això, van demanar poder formar part del procés i que la sentència se suspengués cautelarment. 

Les quatre escoles de la Fundació Escola Cristina de Catalunya afectades són les Escolàpies Sant Josep de Sabadell, el Mare de Déu del Roser de les Adoratrius de Barcelona, l’Escola Pia de Sarrià, també de Barcelona, i el Sant Bonaventura, dels Franciscans de Vilanova i la Geltrú. El cinquè centre és l’Institut Alba del Vallès, de Sant Fost de Campsentelles, propietat de la Generalitat i també personada en la causa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any