Tres-cents contes per a un tricentenari: El bec dels lloros

  • VilaWeb publica enguany un conte tradicional cada dia, en vídeo, relatat pel rondallaire Albert Estengre · Avui, l'origen del be dels llo

VilaWeb
Redacció
25.03.2014 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Sabeu per què els lloros tenen el bec torçat? N’hi ha una explicació ben senzilla: es beu que el primer lloro el tenia recte i llarg i, igual com els lloros d’ara, era molt xerraire. I també força pesat. Ho era tant, de pesat, que sempre discutia amb un estol de coloms amb qui compartia arbre. I no us direm pas què va passar, però en una de les pugnes amb els coloms va acabar amb el bec torçat. I, de llavors ençà, tots els lloros van tenir el bec igual. De fet, si us hi fixeu, resulta que tots els ocells que tenen el bec torçat solen ser xerraires i pesats. Sí, sí, feu la prova i ho veureu. El rondallaire Albert Estengre ens explica en el conte d’avui què va passar exactament entre els coloms i el lloro i com va ser que va acabar amb aquell bec.

VilaWeb publica cada dia de l’any, de dilluns a dissabte, un conte tradicional del nostre país, en vídeo, i per a tots els públics, de la mà d’Albert Estengre. Podeu seguir i comentar els contes a les xarxes socials amb l’etiqueta #300contes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any