‘Descalç sobre la terra vermella’, la lluita de Pere Casaldàliga arriba avui a TV3

  • Eduard Fernández es posa en la pell del religiós en aquesta minisèrie de dos capítols d'una hora de durada cadascun

VilaWeb
Redacció
24.03.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

TV3 estrena avui ‘Descalç sobre la terra vermella’, una producció de dos capítols d’una hora de durada cadascun sobre la lluita del bisbe Pere Casaldàliga a favor dels drets dels camperols del Mato Grosso, al Brasil. L’actor Eduard Fernández encarna el religiós en aquesta minisèrie que es podrà veure avui i demà (21.50). La sèrie ha estat dirigida per Oriol Ferrer, amb guió de Marcos Berstein i María Jaén, i es basa en el llibre de Francesc Escribano que relata l’experiència de Casaldàliga.

Segons la descripció que apareix al web de la companyia Minoria Absoluta, una de les productores, la sèrie combina ‘acció i misticisme a parts iguals’ en l’escenari exuberant del Mato Grosso que contrasta amb el paisatge humà i social ‘xocant’ on transcorre l’acció.

La història de Pere Casaldàliga es desenvolupa ‘al voltant d’uns valors universals’ en el context filosòfic i teològic de la teoria de l’alliberament i de la situació geopolítica de la dictadura brasilera dels anys 70.

‘Descalç sobre la terra vermella’ té una essència ‘realista i esperançadora’ que pretén apropar ‘a la veritat de la vida’ i a ‘la conquesta dels drets irrenunciables’.

Televisió de Catalunya, Minoria Absoluta, Televisió Espanyola, Raiz Produçoes Cinematográficas i TV Brasil, amb la col·laboració de l’ICEC, l’ICAA i Ancine, han estat les autores de la producció.

El director de TV3, Eugeni Sallent, ha qualificat el projecte de ‘model a seguir’ en altres produccions, tant pels continguts, els valors i la tenacitat com pel model empresarial d’optimització de recursos’. Francesc Escribano ha destacat que la producció s’ha fet ‘amb el cor’ per explicar ‘una història extraordinària d’un català universal’. Finalment, l’actor Eduard Fernández ha destacat que el paper li ha donat molt més del que ell li ha aportat, perquè el pare Casaldàliga ‘no deixa indiferent a ningú’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any