Conferència íntegra d’Alfred Bosch a Mèxic sobre el procés d’independència

  • La va pronunciar la setmana passada a l'Orfeó Català de la capital mexicana

VilaWeb
Redacció
22.03.2014 - 15:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Alfred Bosch, el diputat d’ERC, ha estat a Mèxic explicant el procés d’independència de Catalunya. Diumenge passat va fer una conferència a l’Orfeó Català de la capital mexicana. Hi va haver moltes intervencions dels assistents, molt interessats en les característiques del procés obert a Catalunya. L’exposició, en castellà, desgrana la visió de Bosch sobre els avenços de Catalunya cap a la independència. Heus ací la conferència íntegra que l’ANC de Mèxic ha penjat a internet.

En el seu pas per Mèxic, Alfred Bosch va ser entrevistat en una de les principals televisions mexicanes. ‘Igual que Mèxic en el seu moment, per més que li diguessin que no des de Madrid, va fer el seu crit i va accedir a la seva independència, nosaltres ara també demanem això.’ Són declaracions del diputat d’ERC Alfred Bosch a Canal Once. Bosch explica al presentador els motius del procés sobiranista. I el presentador es declara convençut que guanyarà el sí a la independència de Catalunya.

Heus ací l’entrevista:

‘Haurien de votar tots els espanyols?’, li pregunten. ‘No he de dir què han de fer els espanyols. Si ho fes em dirien que interfereixo en temes espanyols. Jo m’ocupo de la causa catalana. Si els espanyols volen votar, no em repugna pas la idea. Però potser entraríem en l’alterdeterminació, és a dir, que uns altres decideixen per tu. I si això ha de servir per a impedir la voluntat d’un altre, no és cap dret.’

El presentador intueix que la votació serà majoritàriament a favor de la independència. I després començarà un procés. ‘Vull informar i preparar les coses per si un dia venim aquí a trucar a la vostra porta demanant si ens podeu reconèixer’, diu Bosch. ‘Si Espanya no ens deixa, no ens quedarem plegats de braços a casa’, rebla.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any