Jordi Martí: l’aposta independentista per ‘fer trontollar el politburó del PSC’

  • Comença una campanya a la xarxa amb l'etiqueta #indyXmarti

VilaWeb
Redacció
12.03.2014 - 09:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Jordi Martí és l’únic candidat a les primàries del PSC a Barcelona que ha fet una aposta oberta i sense matisos pel dret de decidir, i fins i tot ha triat el lema ‘Comença a decidir’ per a la seva campanya. Doncs bé, des d’ahir ha començat una campanya a la xarxa, començada des de la web Catalan Web i amb l’etiqueta #indyXmarti, perquè els independentistes participen en les primàries obertes dels socialistes a Barcelona del 29 de març i aconsegueixin que el candidat a les municipals de l’any vinent sigui Jordi Martí.

‘De tots els candidats a les primàries del PSC, si algú pot causar una forta sotragada a l’statu quo que promulga el carrer Nicaragua és Jordi Martí’, diu l’article escrit per l’usuari anònim El Somatent en aquesta web. I continua dient: ‘De fet, que algú com Jordi Martí guanyés la cursa de les primàries quan du el lema “Comença a decidir” i una estelada a la fotografia principal de campanya, podria causar una greu crisi al si de la direcció nacional del PSC. Iceta, Zaragoza, Ferran i companyia tindrien un atac de pànic. La democràcia directa, aquesta sí, hauria escollit un ‘outsider’ i no un ‘apparatschik’. Potser veuríem un congrés extraordinari i un canvi de direcció en el PSC.’

A més de Martí, els altres candidats a les primàries són Carmen Andrés, Rocío Martínez-Sampere, Laia Bonet i Jaume Collboni. Qui obtingui el 40% dels vots en la primera tanda de votacions i aconsegueixi més de deu punts de diferència respecte del segon més votat serà proclamat candidat, sense necessitat de segona tanda, que es faria el 5 d’abril. ‘Amb l’escassa repercussió que les primàries han aconseguit, calculo —sense cap rigor, val a dir-ho— que amb dos mil vots aconseguiríem, des de l’independentisme, decidir el candidat del PSC a l’alcaldia’, diu l’autor de la votació.

Per a votar a les primàries cal registrar-se en aquesta web.

Notícia relacionada: Jordi Martí ataca amb duresa Navarro, a qui acusa d’afeblir el país, el partit i Barcelona

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any