Els drets de la dona, país a país

  • En una completíssima infografia del diari The Guardian · La BBC indica al mapa, per la seva banda, quins són els millors països per a les dones

VilaWeb
Redacció
08.03.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Quins països han aprovat lleis per a prevenir la violència masclista? Quins altres han legislat en favor de la igualtat? I quins permeten l’avortament? Són algunes de les nombroses preguntes relacionades amb els drets de la dona que es poden respondre, amb un simple cop d’ull, al completíssim gràfic interactiu publicat pel Guardian.

Women’s rights. Country by country‘ aplega de manera gràfica i sintètica moltes dades del Banc Mundial i de les Nacions Unides, i les mostra classificades per temes i grans regions del planeta.

Així, s’hi aporten dades sobre legislació contra la violència masclista, assetjament sexual, avortament, els drets de la propietat i laborals, la discriminació i la igualtat, aplegades per macroregions planetàries: l’Europa de l’est i l’Àsia central; l’est de l’Àsia i el Pacífic; l’Amèrica llatina i el Carib; el Pròxim Orient i l’Àfrica del nord; l’OECD; l’Àsia del Sud, i l’Àfrica subsahariana. Clicant sobre cada país, la infografia permet d’enviar per mitjà de Twitter les seves dades.

Els millors països per a les dones

Per la seva banda, la BBC ha preparat un mapamundi interactiu on s’indica, amb colors, quins són els millors països per a les dones en termes d’economia, educació, política i salut.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any