Tres-cents contes per a un tricentenari: Quedar-se amb un pam de nas

  • VilaWeb publica enguany un conte tradicional cada dia, en vídeo, relatat pel rondallaire Albert Estengre · Avui, la història de la vella que donà origen a l'expressió 'quedar-se amb un pam de nas'

VilaWeb
Redacció
04.03.2014 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Coneixeu l’origen de l’expressió ‘quedar-se amb un pam de nas’? Diuen que n’hi ha més d’un, però el rondallaire Albert Estengre, en el conte d’avui, ens explica un. És la història d’una vella xaruga, bòrnia i geperuda, que vivia tota sola i que un dia, quan anava a la font carregada de càntirs per a omplir-los d’aigua, va veure peix que saltava i el va agafar. Se’l volia menjar per sopar, però el peix, per sorpresa, li va parlar i li va dir: ‘Si em deixeu viure us concediré tres desitjos’. Dit i fet. La vella va demanar-li tres desitjos i va tornar el peix al rierol de la font. Tot semblava anar bé, però de seguida es va adonar que s’havia equivocat en alguna cosa, a l’hora de demanar els desitjos. I es va quedar, literalment, amb un pam de nas.

VilaWeb publica cada dia de l’any, de dilluns a dissabte, un conte tradicional del nostre país, en vídeo, i per a tots els públics, de la mà d’Albert Estengre. Podeu seguir i comentar els contes a les xarxes socials amb l’etiqueta #300contes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any