Fabra suprimeix unitats en valencià a 136 escoles i tanca 5 escoles

  • Escola Valenciana considera la mesura 'el major atac als programes d'ensenyament en valencià en els últims 30 anys'

VilaWeb
Redacció
18.02.2014 - 17:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern de la Generalitat Valenciana suprimeix unitats de valencià a 136 les escoles públiques per al curs 2014-2015 segons l’arranjament escolar publicat avui al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV), segons denuncia Escola Valenciana (llista de centres afectats, pdf). L’entitat ha calculat que hi ha 72 unitats en valencià suprimides a infantil i primària i 83 més en centres amb doble línia educativa. En aquest segon cas queda per resoldre encara quina unitat perden, si la de castellà o la de valencià.

Escola Valenciana diu que aquesta resolució de la conselleria d’Educació és un ‘atac històric al nostre màxim tret d’identitat i el major atac per part d’un govern valencià als programes d’ensenyament òptims en els últims 30 anys’.

‘Amb aquesta resolució no s’ha respectat el context sociolingüístic de les escoles, en uns casos han matat directament als centres, en altres han assestat un colp duríssim a la normalització de la nostra llengua en les grans ciutats, Alacant, València i Castelló’, ha dit Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana.

Tancament de cinc centres

La supressió d’unitats en infantil a cinc centres del País Valencià suposarà “la seva mort” segons l’entitat. Es tracta del de Centre Públic (CP) Santa Quitèria d’Almassora, el CP Mestre Canós de Castelló de la Plana, el CP Sara Fernández de València ciutat, el CP Ciutat de Cremona d’Alaquàs i el CP l’Arc de Monòver .

Escola Valenciana ha anunciat que hi haurà mobilitzacions i emprendrà accions legals contra l’arranjament escolar. En aquest sentit, la Plataforma per l’Ensenyament Públic ha convocat una concentració el dimecres 26 de febrer a les 18:00 hores a la conselleria d’Educació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any