Pas ferm pel Lluçanès

  • Article d'Isaac Peraire, Prats de Lluçanès

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
17.02.2014 - 07:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El dimecres dia 12 de febrer a la tarda vam tenir una molt bona notícia: la Comissió de Delimitació Territorial de Catalunya donava llum verda a la creació de la comarca del Lluçanès, votant favorablement i de forma UNÀNIME la reclamació que el 2010 s’havia tramès al Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya.

D’acord, un tràmit. Un tràmit però imprescindible, tal com l’actual Llei d’Organització Comarcal de Catalunya estableix. Així doncs, amb el marc legal actual -vigent des de 1987- és més que possible la creació de la comarca del Lluçanès. I ara, davant la imminent aplicació de noves lleis com són la devastadora Ley de Racionalización y Sostenibilidad de la Administración Local espanyola i l’embrionària Llei de Governs Locals catalana que poden deixar en suspens la reivindicació comarcal lluçanesa, no podem permetre que es derogui la situació. I els representants polítics no poden fallar.

I per què tot això? Ara tenim l’oportunitat de demostrar un model de gestió proper, eficient i eficaç, a tocar de la gent, que ens faciliti les coses, que les persones ens el sentim nostre i proper, que ens puguem empoderar, ser-ne partícips i corresponsables. No us deixeu entabanar: a banda de motius emocionals, identitaris, geogràfics i històrics, la comarca del Lluçanès no és la creació d’una nova administració, és també la racionalització de la gestió dels serveis, la suma d’esforços per a contribuir a reforçar l’estat del benestar al nostre territori ja prou amenaçat pel context general i agreujat per la caracterització de territori rural i petit.

La societat lluçanesa ja fa anys (molts!) que va començar la reivindicació i ara és més que mai l’hora de les institucions, sense que tots plegats deixem de donar suport i empènyer. Sense esperar nous marcs legals, com he dit, perquè amb l’actual en tenim prou.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any