El sondatge del Grup Godó redueix a un 40,7% els favorables a l’estat independent

  • Segons els càlculs de l'empresa Gesop, un 28,2% hi és contrari i un 31% no es manifesta

VilaWeb
Redacció
06.02.2014 - 21:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Grup Godó ha encarregat una enquesta sobre la consulta d’independència de Catalunya a l’empresa Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública SL (GESOP). Segons aquest sondatge, a la primera pregunta de la consulta –’vol que Catalunya esdevingui un estat?’– un 48,1% dels ciutadans votaria que sí, un 24,4% votaria que no i un 27,5% encara no ho sap. A la segona pregunta –’vol que Catalunya sigui un estat independent?’–, un 84,7% dels que han dit que sí a la primera pregunta diu que sí, un 8% que no i un 7,3% no es manifesta.

Segons els càlculs que presenta l’empresa encarregada del sondatge, el resultat final del referèndum seria d’un 40,7% de vots favorables a un estat català independent, un 28,2% contraris i un 31% que no pren posició. L’enquesta l’ha presentada el programa ‘8 al dia’ de 8TV.

Però aquestes dades permeten una altra aproximació al resultat de la consulta, que no és la que fa GESOP a instàncies del Grup Godó. Consistiria a descartar del càlcul els qui no prenen posició i suposar que no anirien a votar. Fent això amb el 27,5% de la primera pregunta i amb el 7,3% de la segona, el resultat del sí a l’estat independent seria d’un 60,61%.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any