El recurs al TSJC per la interlocutòria contra la immersió es presentarà divendres

  • La consellera Rigau s'ha reunit aquesta tarda amb els directors dels centres obligats a fer més classes en castellà per acordar els termes de la defensa del règim lingüístic

VilaWeb
ACN
03.02.2014 - 21:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Departament d’Ensenyament ha anunciat que divendres presentarà el recurs contra la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga cinc centres de Catalunya a fer més classes en castellà, després de les denúncies de cinc famílies perquè el castellà fos llengua vehicular. La interlocutòria disposa que un 25% de les classes s’han de fer en aquesta llengua per a tots els alumnes de les classes on hi ha els demandants. La consellera Irene Rigau s’ha reunit aquest dilluns a la tarda amb els directors dels cinc centres afectats per acordar els termes de la defensa del règim lingüístic del sistema educatiu de Catalunya.

A la reunió hi han participat la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau; la secretària general d’Ensenyament, Maria Jesús Mier; el director general de Centres Públics, Antoni Llobet; el director general de Centres Concertats i Privats, Miquel Garcia, i membres dels serveis jurídics del Departament, a banda dels titulars i els directors dels cinc centres educatius afectats per la interlocutòria del TSJC.

Durant la reunió, s’han exposat totes les actuacions dutes a terme en els diferents procediments sobre l’aplicació del règim lingüístic als centres afectats per les interlocutòries del TSJC. Alhora, s’ha analitzat la cronologia dels fets, que es remunten al curs 2006-2007. Durant la reunió s’han acordat els termes de la defensa del règim lingüístic del sistema educatiu de Catalunya.

La decisió judicial afecta l’Institut Alba del Vallès de Sant Fost de Campsentelles (Vallès Oriental), el centre educatiu Escolàpies Sant Josep de Sabadell, el col·legi Sant Bonaventura, Franciscans de Vilanova i la Geltrú, el centre educatiu Mare de Déu del Roser de Barcelona i l’Escola Pia de Sarrià de Barcelona.

La reunió amb els directors s’ha fet d’urgència perquè el TSJC només va donar cinc dies per interposar un recurs de reposició a la seva interlocutòria, coneguda divendres passat. Les mesures per fer efectiva la resolució judicial s’haurien d’aplicar en un mes, però la consellera Rigau va dir divendres mateix que el recurs aturava aquest període.

Rigau ha dit els últims dies que s’intentaria buscar una sortida a la situació creada. La consellera ha apuntat la possibilitat que s’ofereixi als alumnes sol·licitants que puguin anar a escoles properes que ja ofereixen algunes assignatures en castellà, que representen el 14% dels centres catalans. També es podria al·legar, en el cas de les escoles concertades, que els pares van acceptar l’ideari i el programa del centre, inclòs el projecte lingüístic, quan van matricular els seus fills a aquella escola.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any