Politwoops, el caçador de piulades esborrades de polítics

  • La impulsa el periodista tecnològic Albert Cuesta, arran del polèmic comentari al compte de Navarro

VilaWeb
Redacció
17.12.2013 - 11:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Arran de la polèmica piulada esborrada al compte de Pere Navarro sobre l’entrevista del president Artur Mas a TV3, probablement escrita per algun administrador del Twitter del dirigent socialista que es va equivocar de compte, hem descobert un nou projecte que se centra, precisament, a destacar els comentaris esborrats pels polítics en aquesta xarxa social. Es diu Politwoops.cat i és impulsada pel periodista Albert Cuesta, que l’ha anunciada avui en ocasió del cas de Pere Navarro.

Com comenta al seu bloc, fa vuit mesos que treballa en aquest projecte que aplega tots els piulets que han publicat i posteriorment esborrat els parlamentaris elegits per les circumscripcions electorals catalanes.

‘Actualment monitoritza l’activitat dels diputats al Parlament de Catalunya i els representants catalans al Parlament Europeu i al Senado espanyol, i ja conté més de 2.500 tuit’, explica Cuesta: ‘Es poden consultar per grups polítics i per parlamentari. N’hi ha molts que s’esborren perquè contenien alguna falta d’ortografia, que es corregeix en un tuit posterior. Uns altres semblen respondre a la voluntat del polític de mantenir un timeline endreçat, eliminant els tuits que han perdut vigència. Però també hi trobareu els exabruptes com el de Pere Navarro.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any