Unes 50 persones van celebrar el Dia Nacional de Romania

  • L'acte va tenir lloc dissabte, a les 18 hores, al Casal d'Acció Cultural del carrer de la Balma.

VilaWeb
Redacció
27.11.2013 - 11:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les persones d’origen romanés constiueixen, amb molt, el grup més nombrós en el món de la immigració, tant a Castelló com al conjunt de les seues comarques. Això va propiciar, fa ja més de deu anys, la celebració a la nostra ciutat d’actes en commemoració del Dia Nacional de Romania, que es celebra el dia 1 de desembre, la data en què els diferents territoris romanesos es van unificar en un sol estat el 1918. I, des del primer moment, Acció Cultural del País Valencià ha estat present en aquests actes.

Com explica el seu delegat a Castelló, Antoni Royo, “el nostre missatge és clar. Volem que les persones d’orígen romanés que vieun entre nosaltres reben el doble missatge de la necessitat de mantenir la vinculació amb el seu antic país i, al mateix temps, de la integració en el projecte del nou país on ara estan vivint. Justament per fomentar aquesta “doble vinculació”, els actes es duen a terme sempre, simultàniament, en les dues llengües, romanés i català”.

L’acte d’enguany, organitzat conjuntament amb l’associació romanesa Europa Cultural, i que han anomenat “Dos països, dos poetes” ha estat dedicat “a donar a conéixer el dos més grans poetes en aquestes dues llengües, Mihai Eminescu i Jacint Verdaguer, consistirà en la lectura paral.lela, estrofa a estrofa, en romanés i català, d’una antologia dels seus millors poemes”. A l’acte, que va tenir lloc passat dissabte, 30 de novembre, a les 18 hores, al local d’Acció Cultural del carrer de la Balma, es van aplegar unes 50 persones, i es va complementar amb les danses del grup de joves de l’associació Europa Cultural i de l’associació folklòrica El Millars.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any