Exemples de l’odi sembrat per Intereconomía i 13TV contra Catalunya

  • El govern català ha denunciat les dues cadenes per haver comparat el procés català amb el nazisme

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.11.2013 - 17:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern català denunciarà Intereconomía TV i 13TV per haver comparat el procés català amb el nazisme; i ho fonamenta amb aquest informe (pdf) del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), encarregat per la Generalitat el 17 de setembre. El CAC ha identificat quaranta-tres fragments emesos per aquestes dues cadenes que presenten ‘analogies entre processos democràtics i règims o actituds totalitàries, o que fan apologia de la violència vers un grup o col·lectiu que s’identifica amb posicions favorables a la independència’. A l’estudi podeu veure les coses que es van dir en aquests programes, entre el 10 i el 17 de setembre. I ací us n’oferim un petit recull en vídeo d’alguns dels fragments més significatius.

En aquest primer vídeo es pot veure el presentador del programa ‘Al día’, de 13TV, Alfonso Merlos, dient això la vigília de la Diada: ‘Parlarem, col·laborarem, però això es fa entre persones, eh? No entre gentussa.’

Un altre exemple: Federico Jiménez Losantos, al programa del matí emès per Intereconomía TV ‘Es la mañana de Federico’, l’11 de setembre passat. Hi deia: ‘Aquest matí, entre les notícies escandaloses, tot allò que passa en aquell règim, que és Alemanya als anys trenta, però no en els primers trenta, eh, va avançant.., que és Catalunya’.

Aquest és un altre exemple del mateix programa, amb el mateix protagonista. Sobre la Via Catalana, deia: ‘No van cremar el Quixot, perquè com que ara diuen que el van escriure ells… Però és igual, parles en espanyol i et claven una bufetada, és que ningú no s’imagina el clima de terror creat per aquests saraus que no tenen cap més paral·lelisme que el de l’Alemanya dels anys trenta, aquests saraus típicament nazionalistes, amb zeta.’

I en aquest altre programa d’Intereconomía, ‘Dando caña’, el presentador, Xavier Horcajo, deia que a Catalunya hi havia racisme i comparava el tracte als espanyols d’origen amb el que rebien els negres a Alabama.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any