L’AMI denuncia Llanos de Luna per una presumpta ‘malversació de fons públics’

  • Fins ara, la delegació del govern espanyol ha iniciat 184 processos judicials contra consistoris i consells comarcals

VilaWeb
ACN
15.11.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha decidit de preparar una demanda judicial contra la delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna, per una presumpta ‘malversació de fons públics’. L’AMI ho va acordar ahir en una reunió de la junta directiva a Solsona, arran de l’ofensiva contra els ajuntaments independentistes de Llanos de Luna. El president de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal, va denunciar ‘l’assetjament judicial per motius ideològics’. Fins ara, Llanos ha interposat 184 processos judicials contra consistoris i consells comarcals. D’una altra banda, també es va acordar de nomenar el batlle socialista Marc Mur com a nou secretari general de l’associació.

Fins avui, Llanos de Luna ha interposat un total de 184 denúncies judicials contra consistoris i consells comarcals, 14 de les quals han estat desestimades o arxivades. Concretament, es tracta de 71 denúncies per sobirania fiscal, 60 per la guerra de banderes, 41 per declaracions de ‘territori català lliure i sobirà i 11 pel pagament de quotes a l’AMI.

En la reunió d’ahir, l’AMI també va nomenar el batlle socialista Marc Mur, de Flix, nou secretari general de l’entitat. Per Vila d’Abadal, amb aquest nomenament es reforça la idea ‘que dins del pensament socialista de Catalunya també hi ha gent que defensa el dret de decidir i alguns, fins i tot, la independència’.

Entre més qüestions, els municipis independentistes també van tractar de la sobirania fiscal i es van marcar com a objectiu que durant el primer trimestre del 2014 ja puguin pagar els impostos al ‘Agència Tributària de Catalunya. D’una altra banda, també van reclamar que el referèndum es fes a la tardor de l’any que ve amb una pregunta clara que només es pogués respondre amb un sí o no.

L’AMI té en aquests moments 713 membres associats: 677 ajuntaments, 28 consells comarcals, dues diputacions, 5 entitats municipals descentralitzades i un consorci.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any