ACPV fa una crida a defensar ‘un Canal 9 públic, valencià i de qualitat’

  • L'entitat considera un greu error la decisió de tancament perquè implicarà un cost més gran que mantenir RTVV i pel que significa per a la llengua i cultura pròpies

VilaWeb
ACN
06.11.2013 - 16:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha fet una crida a la societat perquè defensi ‘un Canal 9 públic, valencià i de qualitat’. A través d’un comunicat, l’entitat assenyala que es tracta d’un ‘greu error’ perquè el cost del seu tancament ‘molt probablement serà molt major que el de mantenir l’ens’ i perquè ‘significa desmantellar el que hauria de ser un dels principals instruments de cohesió del País Valencià i de promoció de la llengua i cultura pròpies i d’una indústria audiovisual pròpia’. ACPV també remarca que el País Valencià ‘necessita de mitjans de comunicació públics, de qualitat i en la nostra llengua’.

L’entitat fa una crida al president Fabra per a vies de diàleg, amb l’objectiu de buscar solucions possibles al tancament. ‘Per responsabilitat, per lideratge, per compromís amb l’autogovern, el president Fabra hauria de negar-se a ser el protagonista del que serà el gran fracàs de la història de l’autonomia valenciana’, assenyala Acció Cultural.

ACPV diu però que si Fabra ‘persisteix en l’error’ valora la situació com una oportunitat per ‘recuperar el projecte del que podia haver estat Canal 9 i, junt amb entitats, sindicats i partits, perquè el que un govern liquida, un altre govern pot refer. Amb la complicitat dels extreballadors de l’ens, dels actors, dels professionals de la cultura, dels dobladors, de la indústria audiovisual’.

L’entitat recorda que ha estat un projecte en el que sempre ha cregut i remarca que va impulsar, en els moments inicials de RTVV, la campanya ‘Per un Canal 9 públic, de qualitat i en valencià’, que ha treballat per fer possible l’arribada de Canal 9 a Catalunya.

‘I és que la crisi de Canal 9 no és un fet que s’ha produit per causes inevitables, sinó que té una clara motivació: la gestió econòmica i política realitzada pels successius governs autonòmics des de la creació de l’ens, que han fet perdre a RTVV la credibilitat professional i l’audiència. Però els valencians, a pesar de tot, mantindrem la voluntat i l’esperança d’un futur millor i més digne per al nostre país’, finalitza el comunicat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any