La CUP demana el referèndum per més que Espanya el prohibeixi

  • Presentarà una moció al parlament instant a promoure'l 'de manera unilateral' · 'Volem saber si s'estarà al costat de la legalitat espanyola o de la majoria democràtica del país', diu Quim Arrufat

VilaWeb
Redacció
29.10.2013 - 17:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La CUP vol que el referèndum d’independència es faci per més que Espanya el prohibeixi. Per això ha anunciat que portarà a debat al ple del parlament de la setmana vinent una moció en què insta a ‘promoure el referèndum de manera unilateral’ i demana que s’habilitin ‘tots els mecanismes per fer-lo possible en cas que es constati el blocatge de l’estat espanyol a deixar votar el poble català per decidir el seu futur’.

La moció també demana que la pregunta del referèndum que acordi la comissió d’estudi del dret de decidir ‘sigui unívoca, inclogui el concenpte d’independència política, permeti només una resposta binària i emeti un mandat clar’. Finalment, demana al parlament que acordi de ‘respectar i fer respectar el mandat sorgit del referèndum’. 

El diputat Quim Arrufat diu que amb aquesta moció volen que els partits parlamentaris i el govern ‘deixin clara la seva posició’: ‘Volem saber si s’estarà al costat de la legalitat espanyola o al costat de la majoria democràtica d’aquest país.’

El grup parlamentari de la CUP recorda que en el debat de política general es va instar el parlament a portar la sol·licitud de referèndum al congrés espanyol, però considera que no hi ha voluntat política suficient, ni al congrés ni al govern de Rajoy, per fer-lo possible. Per això demana que es respecti ‘el mandat popular expressat a les urnes i del qual se’n deriva una clara majoria a favor del dret de decidir’. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any