El Correllengua 2013 va finalitzar amb el lliurament dels premis Betxinencs de l’Any

  • Els premis van ser atorgats al funcionari municipal Ximo Gumbau i a la Penya Valencianista de la localitat

VilaWeb
Redacció
12.10.2013 - 13:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Correllengua 2013 a les comarques de Castelló va acabar el dia 11, a Betxí, després de recórrer nombroses escoles i localitats de les nostres comarques. La Flama ha visitat les poblacions de Benicàssim, Castelló, El Grau de Castelló, Almassora, Vila-real, Borriana, Nules, Xilxes, Alcalà de Xivert, Alcossebre, Benicarló, Sant Mateu, Les Coves, Vilafamés, Vall d’Alba, Cabanes, Borriol, l’Alcora i Vilafranca.

A Betxí, a les 18 hores va tenir lloc activitats i tallers infantils, i les 20 hores va eixir la cercavila des de les antigues escoles. Acompanyaven la Flama la colla de Dolçainers i Tabaleters de Betxí, l’alcalde, Alfred Remolar, acompanyat de diferents membres de l’equip de govern, i un nombrós públic, tant infantil com adult.

En arribar a la plaça Major, va ser un dels guardonats, Ximo Gumbau, qui va llegir el Manifest del Correllengua. El grup de danses Les Passeres va baller el Ball del Barril, i la Colla de Dolçainers va interpretar la Muixeranga.

A les 21:30, al restaurant Brisamar, va tenir lloc el sopar de lliurament dels premis Betxinencs de l’Any a l’entitat homanatjada, la Penya Valencianista de Betxí, i a Ximo Gumbau. La lloança de la penya la va dur a terme Jordi Rius, que va exposar les raons lingüístiques i de convivència cívica que han dut les entitats organitzadores, Acció Cultural i la Fundació Tomàs i Martí, a atorgar-los la distinció. I va ser el mateix president de la penya qui va rebre el guardó i va pronunciar unes parauels d’agraiment.

En el cas de Ximo Gumbau, va ser el regidor de Cultura, Antoni Meneu, qui va exposar els seus mèrits per a la concessió. I, a continuació va intervenir el mateix homenatjat, així com alguns dels seus amics i familiars. Finalment, va ser el delegat d’Acció Cultural a Castelló, Antoni Royo, qui va posar fi a l’acte, pronunciant unes paraules laudatòries sobre la trajectòria lingüística i cívica dels homenatjats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any