El 12-O amb prou feines omple la plaça Catalunya

  • PP i Ciutadans no apleguen gaire més gent que l'any passat · També s'hi han concentrat España2000, PxC, la Falange Española de las JONS i el neonazi Casal Tramuntana

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.10.2013 - 12:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Malgrat totes les crides fetes per PP i Ciutadans, l’unionisme no ha estat capaç de demostrar gaire més capacitat de convocatòria que l’any passat, i la concentració, convocada per la plataforma Som Catalunya, Somos España, amb prou feines ha omplert la plaça de Catalunya de Barcelona. També s’han aplegat manifestants al tram sud del passeig de Gràcia, que ha quedat tallat al trànsit. Segons la guàrdia urbana, hi havia 30.000 assistents. Una xifra que la delegació del govern espanyol ha elevat fins als 105.000, i els organitzadors, a 160.000. La concentració ha transcorregut sense incidents, tot i que s’hi han vist algunes salutacions feixistes, banderes franquistes i s’han sentit crits contra TV3.

En ocasió del dia de la hispanitat, els organitzadors volien deixar clar avui que a Catalunya també hi havia ciutadans que no volien la independència. Els partits unionistes més radicals, PP i C’s, s’han manifestat conjuntament amb organitzacions feixistes i racistes: la feixista España2000, la xenòfoba Plataforma per Catalunya, la Falange Española de las JONS i el neonazi Casal Tramuntana, del Clot.

Els organitzadors han desplegat al Passeig de Gràcia una gran bandera de 100 metres de llarg per 13 d’ample, la meitat espanyola i l’altra meitat catalana. El lema de la concentració, ‘Som Catalunya, Somos España’, ha presidit l’escenari i el discurs llegit en espanyol i en català per l’atleta d’origen madrileny resident a Sant Adrià de Besòs Jesús Ángel García Bragado i el català Ander Mirambell, pilot de skeleton. 

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha dit, abans de començar la concentració: ‘Avui, la Catalunya majoritària trenca el seu silenci’. Tot i que la mobilització d’avui és molt lluny del 1,6 milions de persones que van sortir al carrer l’Onze de Setembre passat en defensa de la independència, Camacho ha insistit:’La imatge de la via independentista no és la única imatge de Catalunya’. També ha criticat l’absència del PSC i Unió a la concentració, i els ha retret que no fessin ‘costat als milers de catalans que els voten’. ‘El temps els passarà factura’, ha vaticinat. A l’acte ha estat acompamnyada, entre més, de la diputada Dolors Montserrat, que no ha pogut contenir l’emoció mentre sonava l’himne espanyol, com es pot veure en el vídeo.

Heus ací un recull d’imatges publicades a Twitter de la concentració d’avui:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any