‘Sóc madrileny, vaig votar el PP però ara sóc independentista’

  • El col·lectiu Súmate comença a recollir testimonis a la seva web de castenalloparlants independentistes

VilaWeb
Redacció
04.10.2013 - 18:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El col·lectiu Súmate, que s’ha va presentar en societat en un gran acte al Centre Cultural de Bellvitge, ple a vessar, ha començat a recollir testimonis a la seva web de catalans d’origen espanyol que han esdevingut independentistes. Ara s’hi ha apuntat el testimoni de Fernando Corominas, el primer després de la presentació d’ahir. Corominas és madrileny resident a Sant Cugat del Vallès i va votar el PP en les darreres eleccions. Aquest Onze de Setembre, però, va participar a la Via Catalana i es declara independentista. Heus ací el seu escrit a la web:

‘Sóc madrileny i català d’acollida. Vaig contraure matrimoni amb una catalana i vaig venir a viure a Barcelona als 27 anys sense saber català. Ara tinc tres fills que el parlen perfectament. Els meus pares i germans viuen a Madrid. Vaig votar el PP en les últimes eleccions, però ara sóc independentista per sentiment i convenciment. Vaig participar a Tarragona a la Via Catalana amb tota la meva família.

Fernando Corominas (Sant Cugat del Vallès)’

Súmate omple el Centre Cultural de Bellvitge

El Centre Cultural de Bellvitge, a l’Hospitalet de Llobregat, es va omplir a vessar ahir al vespre en la presentació del col·lectiu, que aplega ciutadans castellanoparlants que volen la independència de Catalunya. ‘Farem un estat més petit, però entre tots’, va dir Lluís Cabrera, president de l’entitat Altres Andalusos, un dels convidats a l’acte.

En un ambient festiu i clarament reivindicatiu, Eduardo Reyes, president de l’entitat d’origen cordovès, va remarcar que s’havia d’actuar ‘tots junts, com un sol poble’ per una raó que va exposar sense embuts: ‘Catalunya és putejada, i quan putegen Catalunya, ens putegen a tots’. Reyes va arrencar aplaudiments del públic, majoritàriament format per catalans d’origen espanyol, unes quantes vegades.

Entrevista a Eduardo Reyes, president de Súmate: ‘No havia estat mai independentista, però ara no permetré que ens espoliïn’

A banda de Reyes i Cabrera, també va parlar Manolo Ortega, vice-president de l’entitat. Tots tres van voler posar èmfasi en el fet que les classes populars de l’àrea metropolitana serien decisives en un referèndum. I per això van demanar que el procés de construcció nacional inclogués tothom, amb cap ‘identitat congelada, i menys la catalana, construïda a partir del mestissatge’, en paraules de Cabrera.

Hi van assistir el diputat d’Esquerra al congrés espanyol, Joan Tardà, la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, i la diputada i dirigent de CiU Meritxell Borràs. L’acte es va acabar amb el públic cantant, espontàniament, ‘Els Segadors’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any