Albert Pont: ‘La secessió de Catalunya és un fet consumat’

  • Pont, elegit nou president del Cercle Català de Negocis

VilaWeb
Redacció
27.09.2013 - 17:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Albert Pont és el nou president del Cercle Català de Negocis (CCN). Pont va ser escollit ahir al vespre, per unanimitat, com a nou president de l’associació d’empresaris per l’estat propi en el transcurs d’una assemblea extraordinària a la seu de l’entitat, a Bigues i Riells. Culminava d’aquesta manera el relleu al capdavant de l’entitat, que des de la seva fundació ha presidit Ramon Carner, que continuarà vinculat a l’entitat com a president fundador.

Pont va dedicar els primers minuts com a president dient: ‘Els empresaris sobiranistes acompanyarem els polítics catalans en el procés per a la consecució de l’estat propi però també els vigilarem perquè arribin a l’estació que vol el país’.

El nou president del CCN va avançar que el seu mandat vindrà marcat per la necessitat de dibuixar com serà la Catalunya independent, quin model d’estat es vol definir des del punt de vista econòmic i quin serà l’encaix de Catalunya en el marc europeu. Pont va anunciar que, a tal efecte, el CCN ha creat un comitè estratègic que farà el seguiment de tot el procés i que farà especial èmfasi en totes les eines que el dret internacional pot aportar a Catalunya per fer possible la secessió. De fet, Pont, expert en dret internacional i professor de Relacions Internacionals del Màster en diplomàcia i acció exterior (Diplocat), va dir: ‘La secessió de Catalunya és un fet consumat des que el Parlament va aprovar la declaració de Sobirania, ara estem en ple procés de transició cap a la independència’.

La nova junta del CCN pretén donar continuïtat a la feina d’aquests anys. En aquest sentit, el fins ara secretari general, Joan Canadell, passarà a ocupar la vicepresidència executiva i Miquel Àngel Gràcia ha estat designat secretari d’organització. L’empresari Jordi Roset s’incorpora a la junta com a tresorer.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any