La Flama del Correllengua ha iniciat el seu camí per terres castellonenques

  • Dimecres ha arribat al col.legi Santa Agueda de Benicàssim, dijous i divendres recorrerà 30 centres de Castelló, i divendes al vespre tindrà lloc la cercavila pels carrers de la ciutat

VilaWeb
Redacció
25.09.2013 - 15:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dimecres ha començat el Correllengua 2013 a les comarques de Castelló, amb l’arribada de la Flama de la Llengua al col.legi Santa Àgueda, de Benicàssim, on ha arribat a les 11:30, i ha recorregut les diferents aules del centre.

Dijous 26 inicia la seua trajectòria per les escoles de Castelló. Una primera columna visitarà a les 9:30 l’escola Mestre Canós, passarà a les 10:15 al col.legi Exèrcit, a les 11:30 visitarà el centre Isidor Andrés, a les 12 el col.legi Joan Ripollés i a les 12:15 l’escola Gregal. Mentrestant, una segona columna visitarà el col.legi Soler i Godes (9:30), Blasco Ibàñez (10), Sant Agustí (10:30), Col.legi d’Educació Especial N.1 (11:45) i l’escola Isabel Ferrer (12:15).

Divendres 27, la primera columna visitarà a les 9:15 el Lluís Revest, a les 9:30 el col.legi Sanchis Yago, a les 10 l’escola Bisbe Climent, a les 10:30 el col.legi Herrero, a les 11 l’escola Censal i a les 11:30 el col.legi Carles Salvador. Mentrestant, la segona col.lumna visitarà a les 9:30 el col.legi pintor Castell, a les 10 l’Antoni Armelles, a les 10:30 l’escola Bernat Artola, a les 11:30 el col.legi Jaume I, a les 11:40 el Vicent Artero, i a les 12:15 l’escola Benadressa.

Pel que fa als centres del Grau, la Flama hi arribarà dimarts dia 1 d’octubre, a la vesprada: al col.legi Elcano a les 15.15, a la Marina  a les 16 i a l’Illa a les 16:30.

La cercavila amb la Flama pels carrers del centre de Castelló serà divendres 27, a partir de les 19:30, i eixirà des de l’IES Sos Baynat. Des d’allí, duta per alumnes del Sos Baynat i del Penyagolosa, anirà fins al cantó de Rafalafena, on l’agafa Castelló per la Llengua, que la du fins la Biblioteca de Rafalafena, on l’agafa l’AMPA del Lluís Revest, fins la Muralla, on l’agafa l’AMPA del col.legi Sanchis Yago, fins al cantó de Maria. Agustina, on l’agafa el parvulari La Lluna, davant subdelegació, que la passa a l’Escola Infantil de la UJI, davant també de subdelegació, fins a Maria Agustina, on l’agafa AMPA de l’Isabel Ferrer, fins al cantó del carrer Comte Pestagua, on l’agafa el STEPV, fins a mig carrer C.Pestagua, on l’agafa ERPV, fins a Clavé, on l’agafa l’AMPA Isabel Ferrer, fins al Portal de la Puríssima, on l’agafa el Centre Excursionista, fins el carrer Antoni Maura, on l’agafa EUPV, fins el carrer Cervantes, on l’agafa CCOO, fins el carrer O’Donnell, on l’agafa Compromís, fins la Porta del Sol, on l’agafa Censal, fins el carrer d’Amunt, on l’agafa el PSOE, fins l’avinguda del Rei, on l’agafen alumnes i professors dels instituts  Francesc Ribalta i Vicent Castell. Durant tot el trajecte, la Flama anirà acompanyada per la Colla de Dimonis Botafocs.

En arribar davant l’estàtua del rei En Jaume, a les 20:30 hores, tindran lloc les ofrenes desl col.legis i entitats participants i la lectura del Manifest del Correllengua 2013, que anirà a càrrec de l’exdelegat de Canal 9 a Castelló, Javier Andrés, en representació de les persoens acomiadades de RTVV; la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló interpretarà la Muixeranga, i  Botafocs durà a terme un remat de foc.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any