La papereta del no seria per a la independència, segons la proposta de Duran

  • Vol evitar que es pregunti directament sobre la independència de Catalunya en la consulta

VilaWeb
Redacció
25.09.2013 - 09:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Josep Antoni Duran i Lleida ha fet saber, novament a través de La Vanguardia, quina és la seva posició sobre la consulta a Catalunya. Si dilluns va dir en un article que no s’hauria de decidir entre independència sí o no, sinó per una tercera via, avui el diari del grup Godó explica quina és aquesta tercera via, que es basa en un pacte fiscal i competències exclusives en llengua, cultura i educació. I en la consulta, el sí correspondria a votar aquest canvi d’estatus, de tal manera que els partidaris de la independència haurien de votar no.

Duran vol evitar una pregunta directa sobre la independència, i vol situar la qüestió en un canvi d’estatus polític. ‘Per això Duran ha insistit tantes vegades desafiant Mariano Rajoy a presentar una alternativa seductora per als catalans’, diu el diari, que afegeix que el president del comitè de govern d’Unió ha fet arribar la seva proposta al president espanyol, a Alfredo Pérez Rubalcaba i ha fet una campanya ‘en cercles polític de Madrid’ i també en ‘els sectors econòmics i financers més influents.’

La tercera via que proposa Duran és un pacte fiscal específic per a Catalunya que inclogui la gestió per part de la Generalitat de les infrastructures, amb la competència exclusiva en llengua, cultura i model educatiu i  presència institucional de Catalunya en organismes internacionals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any