El PP prepara una plataforma contra la independència

  • Crea un equip de treball amb partits i personalitats independents i apel·la a PSC, UDC i C's · La direcció estatal del PP multiplicarà la presència a Catalunya

VilaWeb
Redacció
23.09.2013 - 15:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta del PP, Alicia Sánchez-Camacho, ha anunciat que el seu partit ha creat un grup de treball amb l’objectiu de constituir una plataforma que defensi la unitat de Catalunya amb la resta de l’estat espanyol. Aquest grup de treball, presidit pel portaveu popular Enric Millo i integrat per membres de la direcció del partit i dirigents territorials, començarà en breu contactes informals amb partits polítics i personalitats de l’àmbit cultural, periodístic, acadèmic o esportiu que s’hagin posicionat en contra de la independència.

Sánchez-Camacho ha defensat que convé que, més enllà de les discrepàncies ideològiques, es creï un front comú que doni resposta al ‘desafiament independentista’.

Els partidaris de la independència estan molt organitzats i tenen el suport dels mitjans de comunicació. Això és el que pensa la presidenta del PP. Per aquest motiu, s’ha mostrat partidària de que els que contraris a aquestes posicions facin el mateix. En aquesta línia, el PP ha creat un grup de treball que té el propòsit de contribuir a la constitució d’una plataforma a favor de la unitat que aplegui partits polítics i societat civil.

Sánchez-Camacho ha fet una apel·lació directa a PSC, UDC i C’s, als quals ha animat a donar-hi suport a aquesta plataforma. No obstant això, ha deixat clar que encara no han iniciat contactes amb cap d’ells. Ho farà, segons ha dit, aquest grup de treball, que estarà liderat per Enric Millo i en el qual hi participaran també membres de la direcció del PPC i dirigents territorials.

A més de partits, la plataforma hauria d’integrar també a personalitats del món de l’esport, la cultural, els mitjans de comunicació o l’àmbit acadèmic que siguin partidaris de que Catalunya continuï formant part de l’estat espanyol. La intenció, segons Sánchez-Camacho, és que els que vulguin mantenir l’anonimat ho puguin fer.

UDC es defineix com un partit nacionalista català i rebutja participar-hi

El vice-secretari general d’UDC, Antoni Font, ha definit la formació com un ‘partit nacionalista català’ i ha refusat participar en cap front antiindependentista. ‘Ho podem dir més alt però no més clar. UDC és i serà un partit nacionalista català. La via d’UDC és la confederal’, ha indicat a través de twitter. Font ha remarcat que la primera trucada de Mariano Rajoy i María Dolores de Cospedal hauria de ser per dir que autoritzen la consulta, perquè és l’estat ‘qui ha de moure fitxa’. ‘Que el PP i el PPC ni es confonguin ni confonguin’, ha conclòs.

La direcció estatal del PP multiplicarà la presència a Catalunya

El PP multiplicarà els actes amb presència dels seus dirigents a nivell estatal a Catalunya en els pròxims mesos per provar de recuperar la iniciativa davant l’onada sobiranista, segons ha apuntat aquest dilluns la secretària general dels populars, María Dolores de Cospedal. L’estratègia passa per celebrar alguns dels ‘actes importants’ del partit a Catalunya i tenir una ‘activitat molt intensa’ perquè ‘la situació social i política així ho requereix’. Segons ha apuntat, seran actes onparticiparan ‘tots els dirigents nacionals del partit’ i ‘obviament’ també els del PP, amb Alícia Sánchez-Camacho al capdavant.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any