Les joventuts del PP expulsen un dels militants que es va fotografiar fent salutacions feixistes

  • Pel que fa a la resta de casos, el partit diu que es resoldran individualment

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.09.2013 - 20:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les joventuts del Partit Popular han expulsat un dels militants valencians que el mes passat va aparèixer fotografiat fent símbols feixistes. En concret, la presidenta de les joventuts del partit, Beatriz Jurado, ha anunciat a les xarxes socials que Óscar Rodríguez, de Paterna, ha estat expulsat. Segons fonts del partit, Rodríguez tenia carnet de militant de diverses organitzacions, presumptament d’extrema dreta, cosa que implica l’expulsió immediata. 

Rodríguez, que a més a més va ser candidat a presidir les joventuts del partit a la seva població, fou fotografiat fent la salutació feixista. Però no és pas un cas únic: durant tot el mes d’agost van aparèixer fotografies de dirigents valencians amb simbologia nazi o fent gests feixistes. I tanmateix, segons el partit, de moment només s’ha acordat l’expulsió de Rodríguez; els altres casos seran estudiats individualment.

De fet, tant aquest cas com tots els altres han de ser tractats encara al comitè de drets i garanties del PP, que s’ha de reunir aviat i segurament ratificarà les decisions preses per l’organització juvenil.

Per una altra banda, EUPV va denunciar les fotografies a la fiscalia argüint que ‘la justícia hauria d’intervenir en tot l’afer de l’ús i difusió de la simbologia feixista’. I la Unió de Fiscals Progressistes va dir fa pocs dies que sospesava de presentar una denúncia penal contra els dirigents del PP que s’havien fotografiat fent salutacions feixistes o amb banderes i símbols nazis.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any