Navarro proposa que la monarquia faci d’àrbitre entre Catalunya i Espanya

VilaWeb
Redacció
14.09.2013 - 15:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha defensat que es busquin mitjancers per a facilitar el diàleg entre Catalunya i el govern de Rajoy, i ha proposat que aquest paper el podria exercir la monarquia espanyola. ‘Hi ha institucions que podrien fer de mitjanceres, i fora bo que la corona arbitrés aquesta segona transició’, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què ha insistit en la necessitat d’obrir una negociació entre els dos governs. 

Ja ahir Navarro va defensar un ‘nou estatus’ per a Catalunya i un ‘canvi de relació entre Catalunya i Espanya’. Després de reconèixer la ‘gran mobilització’ que va suposar la Via Catalana de la passada Diada, el dirigent socialista va demanar un ‘diàleg sincer i lleial’ entre totes les parts per poder arribar a modificar el model territorial. Una petició que dirigia, d’una banda, als ‘partits de tot l’estat’, i d’una altra, a ‘independentistes i centralistes’. 

Ha recordat que aquest nou model que proposa hauria de passar també per un canvi en el finançament, que portés més recursos, per fer obres, i les ‘infraestructures que cal que es facin’. En aquest sentit ha reclamat que es reuneixi la comissió bilateral Estat-Generalitat d’infraestructures, i ha proposat que es busqui la manera de recuperar articles de l’estatut tombats pel Tribunal Constitucional.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any