VÍDEO: La Muixeranga i els Segadors es donen la mà a Vinaròs

  • Milers de persones participen en el ramal valencià de la Via Catalana cap a la independència · Lluís Llach i Carles Santos simbolitzen l'enllaç de la cadena humana

VilaWeb
Redacció
11.09.2013 - 21:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Unes cinc mil persones han participat en aquest tram a Vinaròs (Baix Maestrat) a les 17.07, en record a la batalla d’Almansa de 1707, i s’han enllaçat fins arribar a Alcanar (Montsià) a les 17.14. Allà, les mans dels músics Carles Santos, els pares de Guillem Agulló i Lluís Llach han encaixat en el tram la ratlla de la frontera administrativa entre el País Valencià i Catalunya en un gest carregat de profund simbolisme. La Muixeranga, a les 17.07, i els Segadors, a les 17.14, han servit de punt d’inici simbòlic de les dues cadenes enmig d’un ambient festiu i reivindicatiu. 



La cadena ha esdevingut doble i en ocasions triple a causa de l’acumulació de gent. Multitud d’estelades, una gran senyera i una pancarta amb el lema ‘Lo Sènia no és frontera’ han acompanyat l’acció en aquest punt on s’unien les dues cadenes. 



La presència de Lluís Llach ha generat una gran expectació entre els assistents. Centenars de persones han volgut immortalitzar la seva presència al costat de Llach, un fet que ha generat una gran acumulació de gent en el punt on el cantautor i el compositor de Vinaròs, Carles Santos, han protagonitzat de manera simbòlica la unió. 



En aquest tram de la cadena humana també han estat presents l’ex-vice-president català, Josep Lluís Carod-Rovira, el diputat de Compromís, Fran Ferri, el president d’ERPV, Agustí Cerdà, i la diputada de la CUP Isabel Vallet. 



Moments abans de començar l’acte, el portaveu d’Acció Cultural del País Valencià, Toni Gisbert, ha celebrat la gran quantitat de gent assistent a l’acte, tot i que al País Valencià no era un dia festiu. Al respecte de la prohibició, inicial de la delegació del govern espanyol, Gisbert ha dit que l’anul·lació per part del Tribunal Superior de Justícia valencià ‘ha de servir de reflexió al govern valencià i al govern espanyol’. També ha demanat un ‘canvi d’actitud’ i ha alertat que ‘caure en comportaments antidemocràtics que vulneren la llibertat d’expressió són erronis, no condueixen a res, el que cal és diàleg, cal que el País Valencià i Catalunya treballen junts’.


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any