López Tena: ‘El tinent coronel no ens ha deixat passar i ens ha fet detenir’

  • La guàrdia civil reté l'ex-diputat en el ramal valencià de la Via Catalana

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.09.2013 - 17:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Alfons López Tena ha negat haver agredit cap agent de la guàrdia civil, tal com sosté la subdelegació del govern espanyol a Castelló, que l’acusa d’haver donat una empenta a un sergent del cos. Segons l’ex-diputat, en un moment determinat la guàrdia civil no ha permès el pas dels assistents de la cadena a Vinaròs, tot i tractar-se d’una manifestació ‘absolutament avalada’ després de la resolució del TSJPV d’aquest matí que revocava la prohibició del govern valencià. Després de demanar els motius de la negativa per poder passar, un tinent coronel del cos n’ha ordenat la detenció i la del seu company de Solidaritat Maiol Sanaüja.

En concret, López Tena, que demà haurà de declarar davant el jutge per un presumpte delicte de desobediència greu a l’agent de l’autoritat, el tinent coronel ha ordenat la detenció i després els ha deixat en llibertat per tornar-los a detenir ‘davant de tothom’. Després de passar tres hores a la comissaria, l’ex-diputat i Sanaüja han quedat en llibertat.


Tena ha insistit que en cap moment hi havia hagut una agressió per part seva cap als agents en concret ni per part dels policies cap a ells. López Tena també ha assegurat que en els propers dies presentarà una querella contra el tinent coronel de la Guàrdia Civil per detenció il·legal.



D’una altra banda, ha recordat que l’autorització del TSJPV per fer la cadena feia referència al tram entre Alcanar i Vinaròs i ha afirmat que darrere el punt on la guàrdia civil impedia el pas hi havia gent agafada de la mà i participant de la cadena.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any