Prop de dues mil persones a la Cadena Humana a l’Estany d’Ivars i Vila-sana

  • A Ivars d'Urgell s'ha plantat el Pal de l'Estelada

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Gairebé 2.000 mil persones (més de 1.700 comptabilitzades per l’organització, l’ANC d’Ivars-Vallverd, l’ANC Vila-sana i l’ANC Pla d’Urgell) van encerclar més de la meitat de l’Estany d’Ivars i Vila-sana com assaig de la Via Catalana de l’Onze de Setembre.

Els organitzadors es van mostrar satisfets de la resposta a la convocatòria de fer una cadena humana per la independència de Catalunya a l’Estany d’Ivars i Vila-sana, mostra de “la força que el sentiment sobiranista té al Pla d’Urgell i a les comarques de la plana de Lleida en general”.

La Cadena es va formar a les 19.14 (les simbòliques 17.14 en hora solar) i va unir els aparcaments de Vila-sana amb el d’Ivars, el que fins fa poc el recorregut perimetral de l’Estany obert al públic.

L’organització també va destacar que la convocatòria es va convertir en una “vertadera festa popular amb persones de totes les edats d’arreu del Pla”, amenitzada amb grallers i la presència d’estelades i molts participants que portaven la samarreta groga oficial de la Via Catalana.

Pal de l’Estelada

La convocatòria va tenir una segona part a la Pista d’Ivars d’Urgell on es va plantar el Pal de l’Estelada, on es va hissar la bandera independentista.

A l’acte hi van parlar l’alcalde d’Ivars d’Urgell, Ramon M. Guiu, el de Vila-sana, Joan Sangrà, i el vice-president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jaume Marfany.

Marfany va recordar que, davant les darreres declaracions de diferents líders polítics, “la Via Catalana, més enllà dels sobiranistes, no està tancada a ningú, sinó oberta a tots aquells que volen un futur millor per a Catalunya”. També va animar a la participació a la Via Catalana i va afegir que “tenim la independència a tocar però al la implicació de tots i totes”.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb la comarca o d’interès general al Fòrum del Pla d’Urgell.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any