‘Espanya ens deixa en pilotes’

  • La cadena humana naturista aplega una seixantena de participants vinguts de diversos punts del país

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
05.08.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A poc més d’un mes de la celebració de la Via Catalana per la Independència de l’Onze de Setembre, Palamós va organitzar ahir la seva pròpia cadena humana. Una cadena, però, naturista; és a dir, en què els participants anaven despullats. Es va fer a la cala Estreta, amb una pancarta amb el lema ‘Catalunya is not Spain’. La iniciativa ‘Despulla’t per la Independència’, que també portava per lema ‘Espanya ens deixa en pilotes’, va aplegar una seixantena de naturistes, alguns vinguts de diferents punts del país. Mentre es col·locaven, en un to distès i festiu, van proferir crits d’independència.

La cadena era organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana de Palamós i Sant Joan, que més enllà de la singularitat d’aquesta cadena, va dir: ‘Cal depullar-nos per despendre’ns de tot allò que ens és tòxic, que no ens deixa avançar. Només així podrem iniciar un nou camí partint de zero, lliures i lleugers d’equipatge, cap un futur on tot serà nou i on tot és possible…’

Vegeu-ne aquest vídeo:

La Via Catalana s’acosta als 300.000 participants, amb 25.000 inscrits en dos dies

Justament aquesta setmana passada s’han multiplicat les inscripcions a la cadena. Si dimarts, en conferència de premsa, l’ANC va anunciar que el nombre d’inscrits era de 250.000 persones, tres dies després, en una entrevista a Catalunya Ràdio, la presidenta de l’entitat, Carme Forcadell, va tornar a actualitzar la xifra: ja en són vint-i-cinc mil més, els inscrits, fins a 275.000.

Tal com va fer en la conferència de premsa, Forcadell insisteix a fer una crida perquè Barcelona es desplaci a tot arreu de la Via Catalana per aconseguir omplir-la. Dimarts, la presidenta de l’ANC va explicar que entre Vilafranca del Penedès i Malgrat de Mar ja era tot ple. ‘Estem contents, però hem de ser molts més’, va dir. Per això va fer una crida a la gent de l’àrea metropolitana perquè es desplaci als trams que encara no s’han omplert: ‘L’any passat, el país va anar a Barcelona. Ara necessitem que Barcelona es desplaci al territori; hem de demostrar que som un país.’

‘Hi ha molta gent inscrita a Barcelona. Demano que tothom qui pugui es desplaci i deixi les ciutats a gent gran o amb mobilitat reduïda’, ha afegit en l’entrevista. Els qui es desplacin del seu lloc de residència, ha assegurat, es trobaran als vuitanta-sis municipis per on passa la cadena ‘quasi com una festa major’, atès que en tots s’han programat activitats des del matí per a residents i visitants. I ha recomanat que s’hi arribi abans de les tres de la tarda.

Durant l’entrevista també s’ha revelat que ja s’han sumat vuit-cents fotògrafs i mitjans aeris per poder gravar la cadena.

 

ACTUALITZACIÓ: Quins trams de la Via Catalana queden per omplir?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any