La cadena humana: 250.000 inscrits i uns pocs trams per omplir

  • Entre Vilafranca del Penedès i Malgrat de Mar ja és tot ple · Carles Santos i la família de Guillem Agulló enllaçaran el País Valencià i el Principat · Forcadell: 'L'any passat el país es va desplaçar a Barcelona. Ara necessitem que Barcelona es desplaci al territori'

VilaWeb
Redacció
31.07.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va presentar ahir al Museu d’Història de Catalunya, a Barcelona, les darreres novetats sobre la Via Catalana de l’Onze de Setembre, que passarà per 86 municipis del Principat i superarà els 400 quilòmetres. La presidenta de l’entitat, Carme Forcadell, va explicar que ja hi havia 250.000 inscrits, i que entre Vilafranca del Penedès i Malgrat de Mar ja era tot ple. Són cent quilòmetres seguits, incloent-hi Barcelona. ‘Estem contents, però hem de ser molts més.’ Per això va fer una crida a la gent de l’àrea metropolitana, que es desplacés als trams que encara no s’havien omplert: ‘L’any passat, el país va anar a Barcelona. Ara necessitem que Barcelona es desplaci al territori; hem de demostrar que som un país.’ En la conferència també es va presentar el cartell, ‘impactant’ perquè sigui visible a la gent, i l’espot promocional de la mobilització, ‘transversal i inclusiu’. ‘La Via Catalana ha de fer que es convoqui la consulta amb una pregunta clara com més aviat millor. No podem esperar més’, va acabar dient Forcadell.

Ignasi Termes, membre del secretariat nacional de l’ANC, va explicar que els trams interurbans del sud del Principat són, ara com ara, els més complicats d’omplir; per contra, en algunes zones ja costa de trobar-hi autocars: ‘A Osona n’han omplerts cent trenta.’

En l’aspecte logístic, una vintena d’ultralleugers sobrevolaran tota la Via Catalana per a captar-ne les imatges aèries. Es calcula, per tant, que la cadena es mantindrà des de les 17.14 fins a les 18.00.

La cadena entre el País Valencià i el Principat recordarà Guillem Agulló

Termes va confirmar que a Lleida la Via Catalana es començaria fent una cursa de relleus Lleida – Ametlla de Mar, i que la cadena continuaria al País Valencià i a Catalunya Nord. En el cas del País Valencià, la família de Guillem Agulló enllaçarà la cadena amb el Principat, juntament amb el compositor Carles Santos. També va dir que a les Illes farien una concentració el dia 10.

Rèpliques de la cadena al món

Les comunitats catalanes a l’estranger també es mobilitzen per a preparar-ne rèpliques a petita escala a les principals ciutats del món. La Via Catalana Internacional es desenvoluparà entre el 15 d’agost i l’11 de setembre, gràcies a la tasca de les assemblees exteriors de l’ANC, amb la col·laboració de ‘tots els amics de Catalunya i defensors del dret de l’autodeterminació dels pobles’.

Tot i que la llista definitiva encara no s’ha tancat, de moment ja n’hi ha d’organitzades en una trentena de ciutats, a més de l’Alguer (11 de setembre a les 18.30, a la plaça del Portal). Les podeu consultar totes ací.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any