Forcadell: ‘L’any passat el país es va desplaçar a Barcelona. Ara necessitem que Barcelona es desplaci al territori’

  • Ja s'han inscrit 250.000 persones a la Via Catalana, amb el tram entre Vilafranca i Malgrat de Mar ple · Carles Santos i la família de Guillem Agulló enllaçaran el País Valencià i el Principat

VilaWeb
Redacció
30.07.2013 - 11:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet avui al matí una conferència de premsa al Museu d’Història de Catalunya a Barcelona per a avançar les darreres novetats de sobre la Via Catalana de l’Onze de Setembre, que passarà per 86 municipis del Principat i superarà els 400 km. La presidenta de l’entitat, Carme Forcadell, ha actualitzat el nombre de persones inscrites: ja en són 250.000, amb el tram entre Vilafranca i Malgrat de Mar ple. Són cent quilòmetres seguits, incloent-hi Barcelona. ‘Estem contents, però hem de ser molts més.’ Per això ha fet una crida a la gent de l’àrea metropolitana, perquè es desplaci als trams que encara no s’han omplert: ‘L’any passat, el país es va desplaçar a Barcelona. Ara necessitem que Barcelona es desplaci al territori, hem de demostrar que som un país.’

En la conferència també s’ha presentat el cartell, ‘impactant’ perquè sigui visible a la gent, i l’espot promocional de la mobilització, ‘transversal i inclusiu’.

‘La Via Catalana ha de fer que es convoqui la consulta amb una pregunta clara com més aviat millor. No podem esperar més’, ha conclòs Forcadell.

Ignasi Termes, membre del secretariat nacional de l’ANC, ha detallat que els trams interurbans del sud del Principat són els més complicats d’omplir fins ara, i ha llançat una crida a la ciutadania perquè s’hi apunti. Ha afegit, per contra, que en algunes zones ja hi ha problemes per trobar autocars: ‘A Osona n’han omplert cent trenta.’

En l’àmbit logístic és previst que una vintena d’ultralleugers sobrevolin tota la Via Catalana per a captar-ne les imatges aèries. Es calcula, per tant, que la cadena es mantindrà des de les 17.14 fins a les 18.00.

La cadena entre el País Valencià i el Principat recordarà Guillem Agulló

Termes ha confirmat que a Lleida es començarà la Via Catalana fent una cursa de relleus Lleida-Ametlla de Mar, i que la cadena seguirà al País Valencià i a Catalunya Nord: ‘A les Illes faran una concentració el dia 10’, ha afegit. En el cas del País Valencià, la família de Guillem Agulló serà qui enllaçarà la cadena amb el Principat, juntament amb el compositor Carles Santos.

Rèpliques de la cadena al món

Les comunitats catalanes a l’estranger també es mobilitzen per a preparar-ne rèpliques a petita escala a les principals ciutats del món. La Via Catalana Internacional es desenvoluparà entre el 15 d’agost i l’11 de setembre, gràcies a la tasca de les assemblees exteriors de l’ANC, amb la col·laboració de ‘tots els amics de Catalunya i defensors del dret de l’autodeterminació dels pobles’.

Tot i que la llista definitiva encara no s’ha tancat, de moment ja n’hi ha d’organitzades en una trentena de ciutats, a més de l’Alguer (11 de setembre a les 18.30, a la plaça del Portal). Les podeu consultar totes aquí.

Notícies relacionades:

Quins trams de la Via Catalana queden per omplir?

Les rèpliques de la Via Catalana a l’estranger

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any