L’independentisme guanya suport a Escòcia i se situa a nou punts del no

  • En un sondatge publicat per The Sunday Times, el sí obtindria un 37% i el no, un 46%

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.07.2013 - 16:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’independentisme a Escòcia avança de cara al referèdum sobre el futur del país del 18 de setembre de 2014. Un sondatge publicat per The Sunday Times revela que els partidaris de la independència ja són el 37%, respecte al 46% que aposten per continuar al Regne Unit. Hi ha un 17% d’indecisos. L’enquesta marca un augment del sentiment secessionista, que queda a sols nou punts dels que s’hi oposen.

L’enquesta també revela que el 94% de persones favorables a la independència diuen que participaran en el referèndum, una xifra que es redueix al 87% entre els unionstes.

I encara aporta una altra dada: el suport al principal partit independentista, el governant Partit Nacionalista Escocès (SNP), continua augmentant des del 2011 i es consolida.

Per tot plegat, el diputat de l’SNP Derek Mackay qualifica de molt positiu el sondatge: ‘És una enquesta molt encoratjadora per al sí i per a l’SNP. Amb una diferència d’un sol dígit entre el sí i el no, amb sols un canvi de menys del 5% de l’electorat n’hi hauria prou per a situar l’independentisme al capdavant.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any