ICV emplaça Rajoy a respondre la carta de Mas tot i tenir dubtes que sigui útil per avançar en el dret de decidir

  • Ortiz replica Ortega que la llei de reforma dels governs locals del PP no inclou 'cap garantia' perquè no s'apliqui a Catalunya

VilaWeb
ACN
27.07.2013 - 12:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La portaveu d’ICV Laia Ortiz, ha criticat la carta que el president Artur Mas ha enviat a Mariano Rajoy per consensuar la celebració de la consulta. ‘Tenim dubtes de les formes, és un instrument unilateral que no inclou ni el parlament ni la resta de forces polítiques’, ha declarat des de Sant Vicenç dels Horts. Malgrat dubtar de la seva utilitat per avançar en el dret de decidir, Ortiz ha emplaçat Rajoy a ‘respondre motivadament’ la carta perquè és ‘el mínim’ que esperen els catalans.

Des d’ICV es tenen dubtes no del contingut de la carta adreçada a Rajoy per reclamar diàleg, sinó de les formes. ‘És un instrument unilateral del govern de CiU, que no inclou ni el parlament, ni la pluralitat de forces polítiques i entitats socials que estan a favor del dret de decidir’, lamenta Ortiz, que creu que la carta respon més a ‘una escenificació interna’ de CiU que no pas a ‘un instrument útil per avançar en el dret de decidir’.

Per això ha demanat a CiU que ‘no privatitzi el dret de decidir’ perquè és ‘una qüestió transversal, de tot el país’. Considera que aquesta carta única del govern de CiU no aporta sinó ‘debilitat’ en la defensa del procés d’autodeterminació que, ha insistit, s’ha d’impulsar des del parlament, des de la Comissió pel Dret de Decidir i des del Pacte Nacional.

La portaveu ecosocialista també ha replicat la vice-presidenta Joana Ortega afirmant que la reforma dels governs locals del PP ‘no inclou cap garantia’ perquè no s’aplicaqui a Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any