ERC considera que la carta de Mas a Rajoy significa dir que Catalunya està madura per decidir el seu futur

  • Alfred Bosch diu que és 'la posada de llarg de Catalunya, un lliurament de credencials a Espanya i al món'

VilaWeb
ACN
27.07.2013 - 12:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu d’ERC al congrés espanyol, Alfred Bosch, considera que la carta del president de la Generalitat, Artur Mas, al president espanyol, Mariano Rajoy, per a pactar la consulta ‘és la posada de llarg de Catalunya, un lliurament de credencials a Espanya i al món’. ‘La carta significa dir que estem madurs per a decidir el nostre futur. Ara ningú no pot fer l’orni per dir que no hi ha cap petició per a fer la consulta’, afegeix Bosch, que ha defensat que ara el més important és que la llegeixi Rajoy ‘perquè és un pas molt important’. ‘Amb la carta es compleix un mandat dels electors a les urnes, al carrer, i el més important és complir el que demana la gent.’

El portaveu d’ERC-RCat-Catalunya Sí també ha defensat que la carta sobretot servirà ‘per aclarir les coses’ i ‘ara és Rajoy qui l’ha de respondre’.

Sobre les paraules de la vice-presidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, en què assegurava que el Consell Assessor per la Transició Nacional no és una institució que pugui adoctrinar sobre aquests temes, Bosch s’ha preguntat qui pot dictaminar-ho: ‘Ella que no és magistrada o el president del Tribunal Constitucional espanyol, que és un peó del partit al poder?’ Pel portaveu d’ERC, ‘qui ha de dictaminar-ho és el poble de Catalunya i en això es treballa’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any