La mala manera de disculpar-se del batlle de Callosa de Segura

  • Francisco J. Pérez Trigueros (PP) va insultar els catalans dient-los 'merdes' · Ahir publicà un comunicat de disculpes que aprofità per tornar a atacar

VilaWeb
VilaWeb
Josep Casulleras Nualart
24.07.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batlle de Callosa de Segura (Baix Segura), Francisco Javier Pérez Trigueros, del PP, es va acabar disculpant per haver anomenat ‘merdes’ els catalans en un escrit al seu mur de Facebook que ja ha retirat. El text insultant el va escriure després de veure la xiulada a l’himne espanyol al Palau Sant Jordi. ‘Que els donin la punyetera independència a aquests merdes i que ens deixin tranquils! (però que es construeixi un mur de deu metres d’alçada per no veure’ls més).’ Ara, la disculpa no solament arriba una mica tard, sinó malament.

‘Que els donin la punyetera independència a aquests merdes i que ens deixin tranquils, ja!! (Però que es construeixi un mur de deu metres d’alçada per no veure’ls més)’, acabava dient Pérez Trigueros en l’escrit fet divendres al vespre. Diumenge al vespre, quan VilaWeb, primer, i el diari Público, després, van fer-se ressò de les seves paraules, va acabar retirant l’escrit del seu mur de Facebook, però no va dir res més. En canvi, va publicar una foto d’una gran bandera espanyola amb la inscripció: ‘Amb dues gotes de sang i un raig de sol, Déu va fer una bandera i la va donar a un espanyol.’

‘No demanaré perdó’

Ahir, el diari El Mundo li va trucar, i va fer-hi les següents declaracions: ‘I no demanaré perdó perquè ho penso. Tothom que sigui una mica intel·ligent ha de entendre a quins catalans em refereixo amb aquestes paraules. Qui em coneix sap quant m’agrada Catalunya com a part integrant d’Espanya, i pot veure que sóc amic a Facebook d’Alicia Sánchez Camacho i més catalans.’

Tot amb tot, poques hores després feia públic un comunicat en què es disculpava amb alguns catalans,  hi afegia un deix de victimisme pel fet de ser batlle del PP i ho aprofitava per atacar el diari Público.

Heus ací el comunicat, traduït de l’espanyol:

‘Pot semblar estrany però no m’ha sorprès, en absolut, la repercussió que alguns mitjans de comunicació “progressistes” (encapçalats pel fracassat diari Público) han donat a un comentari que vaig escriure, al meu mur de Facebook, divendres, quan es va acabar la cerimònia inaugural dels campionats del món de natació de Barcelona.

No m’ha sorprès perquè, tot i que només sóc un insignificant batlle d’una petita ciutat de poc més de 18.000 habitants, pertanyo al Partit Popular i això, tractant-se del que es tracta, “ven molt”.

Tot i això, considero que no cal ser gaire intel·ligent per entendre a quins catalans va adreçat el meu comentari de Facebook i a quins no. Em dirigeixo, lògicament, als i les que escridassen l’Himne Nacional Espanyol. Als i les que cremen banderes espanyoles de tant en tant, als que aprofiten qualsevol ocasió per menysprear els símbols i institucions espanyoles, i també a aquells que embolicats amb la bandera independentista catalana són capaços d’envoltar, insultar i acovardir, al Camp Nou, una família, la meva (amb nens petits i seguidors del FC Barcelona fins al moll de l’os), per haver lluït una petita bandera espanyola. (No li desitjo aquesta experiència a ningú.)

Davant de tots aquests no em disculpo.

Vull Catalunya com a part integrant d’aquesta gran nació que és Espanya, vull a tots i totes els catalans que lluiten i treballen cada dia perquè això continuï essent així (siguin de la ideologia que siguin) i respecto fins i tot als catalans que, malgrat voler la independència, la defensen sense insultar ni vexar Espanya ni els espanyols (i adoro el FC Barcelona encara que a alguns no els agradi).

A aquests últims, els demano disculpes si s’han pogut sentir ofesos pel meu comentari (no era, ni de bon tros, la meva intenció fer-ho).’

 

El comentari que va fer divendres, que ací reproduïm en català, és aquest:

‘QUINA VERGONYA !!
He vist per TVE la cerimònia d’inauguració dels campionats del món de natació de Barcelona i estic indignat, no he passat més vergonya en la meva vida.
– Primer han xiulat l’Himne Nacional (això ja és costum a tot Catalunya)
– Després, en els parlaments, no hi ha hagut cap representant de l’Estat, ni del Govern ni de la Corona: VERGONYÓS
– Han parlat l’Alcalde de Barcelona i el President de la Generalitat Arturo Mas, donant la benvinguda a aquest país, Catalunya, i la seva capital, Barcelona.
– I a més, quan han esmentat Madrid com a possible ciutat per a la celebració dels Jocs Olímpics del 2020, una altra vegada tots a xiular.
Ha estat de vergonya, hi torno a insistir, no es pot consentir que a Espanya es xiuli l’himne nacional i que, a Espanya, per inaugurar uns Campionats del Món no hi hagi cap representant del Govern Espanyol.
AIXÒ NOMÉS POT PASSAR A ESPANYA!!

Que els donin la punyetera independència a aquests merdes i que ens deixin tranquils, ja!! (Però que es construeixi un mur de deu metres d’alçada per no veure’ls més)’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any