El govern valencià tancaria RTVV si s’anul·lés l’ERO

  • Ciscar diu que amb el nou contracte programa no es podrien pagar les nòmines dels 1.100 treballadors acomiadats

VilaWeb
ACN
05.07.2013 - 15:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El vice-president del govern valencià, José Ciscar, ha assegurat avui la Generalitat Valenciana ‘posaria damunt de la taula’ el tancament de RTVV en cas que la justícia declarés improcedent l’ERO. Ciscar ho ha dit després de l’aprovació del nou contracte programa per a RTVV fins l’any 2015. I ha afegit que si els tribunals decidiren el retorn dels 1.098 treballadors acomiadats, el govern valencià no tindria capacitat econòmica per pagar totes les nòmines.

Ciscar ha dit que el tancament seria una de les possibilitats i que en tot cas ‘seria l’últim, només si no tinguéssim altra solució’. El conseller de presidència també ha explicat que el nou contracte programa, que preveu 68 milions d’euros per a despeses de funcionament, inclou l’eventualitat de replantejar-se la continuïtat del mateix contracte programa en cas que el TSJ valencià consideri improcedent l’ERO. Ciscar ha dit però que aquesta és “una precaució lògica”. En aquest sentit, el vicepresident ha defensat que l’ERO s’ajusta a dret, i ha dit que ‘no es preveu cap sorpresa’.

El vice-president també ha estat preguntat per la possibilitat que la justícia anul·li part d’aquest ERO, tal com va passar, per exemple, a Telemadrid, determinant que les indemnitzacions s’havien d’incrementar. En aquest cas, Ciscar ha dit que el tancament no es preveuria perquè les despeses serien inferiors.

Els mitjans també s’han interessat per conèixer si en cas d’una anul·lació de l’ERO, el govern valencià consideraria presentar un nou expedient de regulació. En aquest cas, Ciscar ha dit que es podria estudiar però ha reconegut que si s’anul·la un ERO “plantejar un altre no és senzill”.


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any