Tret de sortida de la campanya del PP pel no a la independència

  • Els populars presenten una campanya anomenada 'Dret a saber', per negar els arguments a favor de l'estat propi

VilaWeb
ACN
14.06.2013 - 17:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Malgrat la insistència de la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, a dir que no farà campanya pel no, avui ha presentat justament una campanya pel no a la independència. Es diu ‘Dret a saber‘, una iniciativa que qualifica ‘contra el pensament únic que pretenen imposar ERC i CiU’. Diu que no farà cap tipus de campanya relacionada amb la consulta perquè entén que és il·legal. I justifica la iniciativa del ‘Dret a saber’ dient que calia contrarestar la informació ‘tergiversada, parcial i sectària’ que, segons el PP, dóna el govern català en temes com el dèficit, les infrastructures o la relació entre Catalunya i l’estat.’

El PPC reivindica el ‘dret a saber’ perquè creuen que és “vital” perquè els catalans tinguin una informació “rigorosa” i “no la que interessa a les fonts nacionalistes” i a un govern que està “cada vegada més radicalitzat”. Així s’ha expressat Alicia Sánchez-Camacho en la roda de premsa de presentació d’aquesta campanya.

L’acció, que es portarà a terme en una primera fase a través de la web dretasaber.com i de les xarxes socials, presentarà dades sobre aspectes com les balances fiscals, el deute de la Generalitat, les polítiques socials o les infraestrucures.

La primera de les infografies que es presentarà en la campanya i que Sánchez-Camacho ha mostrat a la roda de premsa recull informació sobre les balances fiscals i comercials. Posa de relleu les diferents xifres que hi ha en funció de mètode de càlcul del dèficit fiscal, i recull també que Catalunya té un superàvit comercial de 24.200 milions d’euros pels productes i serveis que ven a la resta de l’Estat.

“Aquest Govern està convertint la política i la societat en una política de pensament únic”, ha declarat la presidenta dels populars. “Aquesta campanya és una eina contra el pensament únic que pretén imposar ERC i CiU”, ha afegit. Segons Sánchez-Camacho, el Govern dóna als catalans una informació “tergiversada”, “sectària” i “parcial” i són molts els ciutadans que només tenen aquestes dades i no coneixen la veritat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any