Joandomènec Ros pren el relleu a Salvador Giner al capdavant de l’IEC

  • El catedràtic d'ecologia de la UB i actual vice-president en funcions, encapçalava l'única candidatura al càrrec

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.06.2013 - 19:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El catedràtic d’Ecologia de la Universitat de Barcelona i actual vice-president en funcions de l’Institut d’Estudis Catalans, Joandomènec Ros, ha guanyat avui les eleccions a la presidència de la institució en un ple que s’ha fet a la seu de l’IEC. Ros, que pren així el relleu a Salvador Giner, encapçalava l’única candidatura presentada i ha obtingut 153 vots a favor. També hi ha hagut 23 vots en blanc i dos nuls.

El nou president de l’IEC ha estat elegit pels membres del ple amb dret a vot i són elegibles tots els membres numeraris i emèrits. Han votat membres numeraris, emèrits i presidents de les societats filials i per aconseguir la majoria absoluta ha estat necessari 102 vots. Hi ha hagut una participació pròxima al 81%, ja que han votat 100 numeraris dels 125 que hi ha; 58 membres emèrits dels 70, i 20 presidents de les societats filiats dels 25 que hi ha. En total, han votat 178 de 220.

Després de la votació, Joandomènec Ros ha remarcat que intentarà resoldre els problemes que tindran ‘propis de la situació general’ i que seguirà ‘fent allò que fa 106 anys va pensar Prat de la Riba i un grup d’intel·lectuals, fer recerca i estudiar l’alta cultura catalana i divulgar-la i fer que tan la llengua com els estudis i la recerca d’aquests països vagin endavant’.

Per la seva part, Salvador Giner ha felicitat a Ros i al seu ‘equip esplèndid’ i s’ha mostrat convençut que ‘ho faran molt bé’. El fins ara president de l’IEC ha agraït el suport rebut durant els seus dos mandats.

Joandomènec Ros serà president l’1 de setembre

El mandat del càrrec de president de l’Institut té una durada de quatre anys i només pot ser reelegit consecutivament una sola vegada. El consell permanent de l’Institut d’Estudis Catalans va convocar formalment el 14 de març les eleccions a la presidència de la institució. Ara, el nou president començarà a exercir el càrrec l’1 de setembre del 2013.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any