La policia espanyola identifica i insulta a Palma una ciclista que els parlava en català

  • 'Vés al teu país!', li van acabar dient, denuncia l'organització Endavant-OSAN

VilaWeb
Redacció
02.06.2013 - 17:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’organització independentista Endavan-OSAN de Mallorca ha denunciat un nou cas d’abús policíac. Una militant d’aquesta organització fou identificada per agents de la policia a Palma quan circulava en bicicleta per la ciutat i fou increpada per haver parlat en català. En un començament, els agents la van aturar perquè no circulava per carril bici –en un lloc on no n’hi ha–, s’hi van discutir, van demanar reforços, van arribar cinc agents més, la van identificar i la van deixar anar cridant-li ‘vés al teu país!’.

Heus ací el relat dels fets que ha fet Endavant-OSAN:

‘Ahir dissabte 1 de juny a Palma, una militant d’Endavant OSAN Mallorca i membre de l’associació en favor de la mobilitat sostenible Biciciutat cirvulava en bicicleta pel carril de més a la dreta (tal i com ordena el reglament de circulació) de les Avingudes en direcció a General Riera. A l’alçada de la Pl. Porta Pintada, dos joves des d’un cotxe marca Audi li criden i li increpen dient-li que no anàs per allà i que anàs pel carril bici que “por esto te lo hemos hecho”.

Ella ignora els crits: cap carril bici anava en direcció on va anava la veïna de Palma.

En no fer-ne cas, el cotxe es creua al carrer i ordena a la veïna que s’aturi. Tot just baixar del cotxe els homes dieun que són policies de paisà i demanen la identificació de la dona. La veïna, per precaució, demana que li facilitin el número de placa, però tot i que li mostren la placa, es neguen a mostrar el número, tot tapant-lo. Tot i així, identifiquen la dona.

Un pic identificada, comença una discussió entre la dona i els dos policies, els quals  demanen reforços i s’hi personen dues patrulles més de policia espanyola. En total, set policies per una veïna.

El motiu del debat no és altre que l’argumentació dels policies que la ciclista ha de circular per un carril bici, tot dient-li que era una incívica i que molestava a la  circulació dels cotxes. La discussió puja de to, ja que la criden constantment, i la dona diu que si no l’han de multar que se’n va. Alguns dels policies amenacen que sí la sancionaran, tot i que no saben per què, ja que no ha incomplert cap norma.

Finalment, després de la identificació, la veïna decideix continuar el seu camí per Avingudes, tal i com ho feia abans que els policies espanyols la increpassin. Mentre se’n va, però, i davant la sorpresa de la dona, alguns dels policies li criden tot dient que “cuando tengas un problema llama a la policía catalana” i la despedeixen cridant “!vete a tu país!”.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any