ICV i EUiA signaran amb IU una declaració a favor de l’autodeterminació

  • Herrera i Nuet destaquen que per primera vegada un partit d'àmbit estatal se significarà indiscutiblement a favor del dret de decidir

VilaWeb
ACN
27.05.2013 - 14:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

ICV, EUiA i IU signaran aquest dimecres a Madrid un document conjunt en defensa del dret de decidir dels pobles de l’Estat i de la convocatòria d’un referèndum d’autodeterminació a Catalunya. Els líders d’ICV, Joan Herrera, i d’EUiA, Joan Josep Nuet, han destacat que, per primera vegada, un partit d’àmbit estatal signarà a favor del dret a decidir de Catalunya. ‘És un fet històric’, ha afirmat Nuet. Herrera, que es desplaçarà a Madrid juntament amb el coordinador general d’EUiA, ha subratllat la importància que l’autodeterminació no es reivindiqui només des de Catalunya. ‘Està molt bé que ho reclamem des d’aquí, però és hora que ho comencem a reclamar des de Madrid’, ha indicat.

El document també farà palès el suport d’IU al federalisme, tot i que ICV continua desmarcant-se de qualsevol de les respostes a un hipotètica consulta. Els ecosocialistes mantenen la seva posició d’esperar a conèixer la pregunta per posicionar-se sobre la resposta, ja sigui sobre la independència de Catalunya o la constitució d’un estat federal.

 

Més informació: ICV es distancia del sobiranisme

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any