Concentracions arreu del país, contra la llei Wert

VilaWeb
Redacció
23.05.2013 - 21:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Milers de manifestants entre mestres, pares i estudiants s’han concentrat avui a diferents ciutats del país contra la reforma educativa espanyola impulsada pel ministre Wert. A les set, la protesta s’ha fet evident una vegada més, en aquesta ocasió davant d’ajuntaments i a les delegacions i sots-delegacions del govern espanyol. Les accions han estat convocades per l’STEPV i la Intersindical-CSC, amb el suport d’Enllaçats per la Llengua i s’han fet, entre altres llocs, a Alacant, Barcelona, Castelló, Eivissa, Girona, Lleida, Maó, Oliva, Palma, Tarragona i València.

Per STEPV, ‘la llei educativa de Rajoy-Wert és un atac al dret universal de l’educació’ i ‘un menyspreu al conjunt de la societat’, que ja es va pronunciar el dia 9 de maig contra aquesta ‘contrareforma educativa classista, segregadora i mercantilista’. El sindicat considera que la llei Wert és un ‘greu atac’ als sistemes lingüístics i una ingerència en les polítiques lingüístiques de cada territori. També denuncia que perjudicarà l’alumnat perquè el classificarà segons el rendiment acadèmic, legalitzarà la segregació per sexes, implantarà itineraris a quart d’ESO i revàlides durant tota l’escolarització: un seguit d’elements que es consideraven ‘desterrats del sistema educatiu’.

STEPV remarca que la nova llei ‘elimina tot vestigi de gestió democràtica dels centres, perquè buida de capacitat de decisió els consells escolars, organismes de control i gestió de la comunitat educativa, per assignar-la exclusivament a la direcció’.

Per tot plegat, STEPV ha fet una crida a la insubmissió de la comunitat educativa si s’aprova la LOMCE.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any