Un ex-ambaixador britànic diu que Escòcia seria benvinguda a l’ONU

  • 'Les Nacions Unides són molt favorables a l'autodeterminació', explica Sir Jeremy Greenstock a la BBC

VilaWeb
Redacció
21.05.2013 - 11:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Escòcia seria molt benvinguda a les Nacions Unides, que són molt favorables a l’autodeterminació i a que la gent s’expressi, si és de manera organitzada i amb consens’. Són paraules de l’ex-ambaixador britànic a les Nacions Unides Sir Jeremy Greenstock en un reportatge emès aquest mes de maig per la cadena BBC. Greenstock diu que el Regne Unit perdria pes específic dins de l’ONU amb la independència d’Escòcia, però que mantindria el seient en el Consell de Seguretat.

El reportatge explica quins passos hauria de fer una Escòcia independent per a poder ser un membre de ple dret de les Nacions Unides. ‘El govern britànic ha dit que donaria suport a la petició d’Escòcia perquè pugui ser membre de les Nacions Unides, i això ajudaria a passar el tràmit, que necessita el suport de dues terceres parts dels membres de l’Assemblea General’, diu la BBC en el reportatge.

I explica que Escòcia seria el 194è estat, i que seuria entre l’Aràbia Saudita i el Senegal.

També analitza quin paper poden fer els estats petits a l’ONU. I per això parlen amb Milorad Scepanovic, ambaixador de Montenegro a les Nacions Unides.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any