ABBA, peça de museu

  • Avui obre a Estocolm el primer museu del mític grup de pop suec

VilaWeb
Redacció
07.05.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els noms d’Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson i Anni-Frid Lyngstad probablement us diuen ben poc. Però l’acrònim format pels seus noms, segurament que sí: ABBA. El conjunt suec va encapçalar les llistes d’èxit del 1972 al 1982, va guanyar el festival d’Eurovisió el 1974 i fins ara ha venut 370 milions de discs. Quatre dècades després de començar a actuar a Estocolm, avui obre la porta el primer museu d’ABBA a la mateixa ciutat.

ABBA The Museum, lluny de ser una simple vitrina de records i objectes del grup, és una veritable experiència interactiva per la història d’ABBA i de la resta de grans noms de la música sueca des dels anys 1920.

Tot i que es van separar fa tres dècades, els quatre components s’han prestat a enregistrar la veu de les audioguies que acompanyen els visitants a través de les trenta-cinc etapes del museu, situat en un edifici de dos mil metres quadrats. En un altre espai, els visitants poden pujar a l’escenari, agafar el micròfon al costat de l’holograma dels quatre músics i immortalitzar el moment amb un DVD.

La idea de fons del museu és acostar el visitant a la vida i l’obra de Björn Ulvaeus, Agneta Fältskog, Benny Andersson i Anni-Frid Lyngstad. Per això s’ha comptat amb la implicació directa del guitarrista, Björn Ulvaeus, convertit en president del consell d’administració.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any