Concert espacial

  • L'astronauta Chris Hadfield compon una cançó des de l'Estació Espacial Internacional · Avui la cantarà amb milers d'infants de tot el món

VilaWeb
Redacció
06.05.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Des de l’any 2005, la Coalició per l’Educació en Música del Canadà i del Quebec celebra el Music Monday, cada primer dilluns de maig, per destacar la importància de la música en la nostra vida i especialment a les escoles. Enguany, aprofitant la presència de l’astronauta canadenc Chris Hadfield a l’Estació Espacial Internacional (ISS) i la seva reconeguda tirada per la música, el Music Monday convida milers d’estudiants avui a cantar simultàniament amb ell la cançó ‘Is Somebody Singing (I.S.S.)‘, que ha estat traduïda a unes quantes llengües.

El tema ha estat coescrit per Ed Robertson i Hadfield mateix, que des que va arribar el desembre passat a l’ISS ha dut a terme unes quantes iniciatives relacionades amb la música.

Per Nadal, per exemple, va enregistrar, des de l’ISS estant, la primera nadala espacial, ‘Jewel in the Night‘, que va penjar al seu compte de Soundcloud, on també hi ha una altra perla: un fragment del so ambient (o soroll) que hi ha dins l’ISS. En aquest segon enregistrament, de quinze segons, es pot comprovar que al laboratori de l’estació internacional, plena de ventiladors i aparells elèctrics, de silenci, n’hi ha ben poc.

Des de l’espai, l’astronauta canadenc i el seu company de la NASA Thomas H. Marshburn també s’han dedicat a fotografiar molts indrets de la Terra, com es pot comprovar en aquest recull: entre les imatges aèries, n’hi ha d’Andorra, del delta de l’Ebre i de les illes d’Eivissa i Formentera.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any