Nadala celestial

  • L'astronauta canadenc Chris Hadfield enregistra una cançó des de l'Estació Espacial Internacional i el so ambient a la nau

VilaWeb
Redacció
30.12.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els astronautes de l’Estació Espacial Internacional (ISS) ens tenen acostumats a experiments curiosos i imatges de la seva vida quotidiana a l’espai. En ocasió de l’època de Nadal, l’astronauta canadenc Chris Hadfield s’hi ha volgut sumar i ha enregistrat, des de l’ISS estant, la primera nadala espacial, Jewel in the Night. És penjada al seu compte de Soundcloud, on també hi ha una altra perla: un fragment del so ambient (o soroll) que hi ha a l’ISS.

En aquest segon enregistrament, de quinze segons, es pot comprovar que al laboratori de l’estació internacional, plena de ventiladors i aparells elèctrics, de silenci, n’hi ha ben poc.

Nova cançó el 6 de maig

Aprofitant la presència de Chris Hadfield a l’ISS i la seva tirada per la música, l’associació canadenca Music Makes Us vol convidar milers d’estudiants el 6 de maig vinent a cantar simultàniament amb ell la cançó ‘I.S.S. (Is Somebody Singing)’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any